Livre
Néerlandais

Igraine Zondervrees

Cornelia Funke (auteur)

Igraine Zondervrees

Public cible:
9-11 ans et plus
Igraine (10) woont op een burcht die aangevallen wordt door ridders. Helaas zijn haar ouders door een verkeerde toverspreuk veranderd in varkens. Om hen terug te toveren, zijn er haren van een reus nodig. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Igraine Zondervrees
Auteur
Cornelia Funke
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Igraine Ohnefurcht
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2008
197 p. : ill.
ISBN
9789045105895

Commentaires

Igraine (10) woont op een burcht die aangevallen wordt door ridders. Helaas zijn haar ouders door een verkeerde toverspreuk veranderd in varkens. Nu kunnen zij niet helpen de burcht te verdedigen. Om hen weer terug te kunnen toveren, zijn er haren van een reus nodig. In het boek lopen verschillende verhaallijnen door elkaar die op het einde mooi samen komen. Dit zal voor jonge lezers soms complex zijn, maar maakt het verhaal zeer boeiend. Voorin staat een overzicht van de personages, dit is gezien het grote aantal personages (twaalf) ook wel nodig. Het karakter van Igraine is goed uitgewerkt, maar de gebeurtenissen nemen in het verhaal een centrale plaats in. De spanning wisselt gedurende het verhaal. De toverkunsten van Igraines broer mislukken soms en zijn grappig. In dit boek is niet alleen het verhaal van hoog niveau, maar ook de illustraties verdienen een pluim. De techniek lijkt op pentekening met Oost-Indische inkt. De gedetailleerde tekeningen zijn afwisselend van formaat en m…Lire la suite

Igraine Zonder Vrees

In tegenstelling tot de leden van haar familie, die allemaal tovenaars zijn, droomt Igraine ervan ridder te worden. Al snel krijgt ze de kans te bewijzen hoe dapper ze wel is. Net voor haar tiende verjaardag veranderen haar ouders zichzelf per ongeluk in varkens tijdens het maken van haar verjaardagscadeau. Helaas zijn de reuzenharen op die een noodzakelijk ingrediënt zijn van de toverdrank om hen te onttoveren. Dat komt allemaal niet zo goed uit, want het kasteel wordt belegerd door Gilgalad de Gierige die de zingende toverboeken wil roven. Gelukkig kan de burcht – voorzien van muilen in de muren, stenen leeuwen boven de poorten en een betoverde gracht – zichzelf enigszins verdedigen en ook Igraines broer Albert weet wel wat van toveren. Igraine gaat op pad om enkele reuzenharen van Garleff de reus te bemachtigen. Het is maar de vraag of ze op tijd terug zal zijn om het kasteel, de toverboeken en haar familie te redden. Het is een lekker spannend, maar vooral grappig boek dat vol …Lire la suite

À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titre.

Elle a deux enfants, Anna et Ben, et vit actuellement à Los Angeles (États-Unis).

RécompensesEn lire plus sur Wikipedia