Livre
Néerlandais

De muizenridder

Cornelia Funke (auteur), Annette Swoboda (dessinateur), Merel De Vink (traducteur)
Ridder Tristan wil zijn kasteel verlossen van de muizenplaag en koopt een kat: Katharina, de beruchte muizenjaagster. Algauw zijn er nog maar drie muizen over. Maar dan komt muizenridder Govert van Grauwstaart langs. Hij is de schrik van alle poezen en katers. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
De muizenridder
Auteur
Cornelia Funke
Dessinateur
Annette Swoboda
Traducteur
Merel De Vink
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Der Mäuseritter
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, © 2019
[26] p. : ill.
ISBN
9789051167375 (hardback)

Commentaires

Ridder Tristan heeft er genoeg van. In zijn kasteel zijn te veel muizen, en die knagen echt alles kapot. Om van al die vervelende muizen af te komen, koopt hij de sluwe kat Katharina. Na enkele maanden zijn er nog maar drie muizen over, voor wie het leven op het kasteel erg moeilijk is geworden. Maar dan krijgen deze muizen onverwacht hulp van de beroemde dappere muizenridder Govert. Samen met de drie overgebleven kasteelmuizen bedenkt hij een plan, om de afschuwelijke kat Katharina te verjagen. De mooie grote sfeervolle kleurenillustraties, vaak over dubbele pagina’s, geven emoties prima weer. Dat de muizen net mensen zijn (aangekleed, op twee benen lopen, bril dragen etc.) maakt het juist humoristisch. De vele grappige details vergroten het kijkplezier. Tekst en illustratie passen prima bij elkaar. De prettig voor te lezen tekst bevat enkele moeilijke maar prima te verklaren woorden en uitdrukkingen (maliënkolder, voor hetere vuren staan). De schutbladen zijn bedrukt met een portret…Lire la suite

À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titre.

Elle a deux enfants, Anna et Ben, et vit actuellement à Los Angeles (États-Unis).

RécompensesEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions