Livre
Néerlandais

De eerste avonturen van de Wilde Kippenclub

Cornelia Funke (auteur), Esther Ottens (traducteur)

De eerste avonturen van de Wilde Kippenclub

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Bundeling van de eerste twee verhalen over De Wilde Kippen Club. Ze krijgen het aan de stok met een club van jongens en gaan op schoolreisje naar een Waddeneiland. Vanaf ca. 10 jaar.
Contient
Sujet supplémentaire
vriendschap
Titre
De eerste avonturen van de Wilde Kippenclub
Auteur
Cornelia Funke
Traducteur
Esther Ottens
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2013
303 p. : ill.
ISBN
9789045116167 (paperback)

Commentaires

Bundeling van de eerste twee delen uit de serie 'De Wilde Kippen Club'. Sprotje, die eigenlijk Charlotte heet, begint een club met haar drie beste vriendinnen. Ze komen, in het geheim, bij elkaar in het huis van Sprotjes oma. Vier klasgenoten hebben ook een club en deze jongens verklaren de oorlog aan de meisjes. In het tweede verhaal wordt de club tot vijf uitgebreid en gaan de meisjes op schoolreis naar een Waddeneiland. De meester maakt het reisje extra spannend door de geest van een strandvonder op te voeren, hetgeen de lezer al gauw door heeft. Toch blijft het verhaal leuk. Eigenlijk gaat het vooral over de zielenroerselen van de meisjes en het gedoe met een jongensclubje. De verhalen zijn met vaart geschreven in een eigentijds taalgebruik: 'oprotten', 'verlinken', 'echt vet cool', enz. Dankzij de natuurlijke wijze waarop de eenzaamheid van Sprotje en het belang van vriendschap wordt neergezet, is dit boek meer dan de beschrijving van een dolle meidenclub. De schrijfster tekende …Lire la suite

À propos de Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Image by Cruccone

Cornelia Funke, née le 10 décembre 1958 à Dorsten en Rhénanie-du-Nord-Westphalie, est une écrivaine et illustratrice allemande, internationalement connue comme auteur de littérature d'enfance et de jeunesse.

Biographie

Elle exerce le métier d'éducatrice pour enfants avant de devenir illustratrice.

Depuis 1987, elle travaille en indépendante et produit des ouvrages pour enfants qu'elle illustre elle-même, ou illustrés par Kerstin Meyer.

En 2006 elle remporte le Grand prix de l'Imaginaire pour son roman Cœur d'encre.

Le réalisateur britannique Iain Softley a adapté en 2008 Cœur d'encre au cinéma et son film porte le même titre.

Elle a deux enfants, Anna et Ben, et vit actuellement à Los Angeles (États-Unis).

RécompensesEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions