Livre
Néerlandais
Tijdens een zomervakantie aan zee doet een 15-jarige zwarte jongen uit een middenklasse milieu enkele stappen op weg naar volwassenheid.
Titre
Sag Harbor
Auteur
Colson Whitehead
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Sag Harbor
Éditeur
Amsterdam: Contact, 2009
349 p.
ISBN
9789025429676

Commentaires

Benji Cooper is vijftien en zwart. Hij is de zoon van een juriste en een arts, goed opgeleide middenklasse dus. Hij zit op een particuliere, grotendeels blanke school en leeft een zelfde soort leven als zijn blanke medeleerlingen, maar er is weinig contact. In de zomervakantie gaat hij naar Sag Harbor, Long Island, waar veel rijke zwarte families een huisje hebben. Als Benji en zijn broer doordeweeks het rijk alleen hebben, halen ze van alles uit, en komen soms stevig in de problemen. Benji wordt Ben, raakt zijn beugel kwijt en kust een meisje. Het zijn herinneringen aan een verloren wereld, die van de jaren ’80. Rake typeringen van het leven van een zwarte vijftienjarige, teder en grappig, met een blik in de gesegregeerde wereld van New York. Benji komt nauwelijks blanken tegen ondanks zijn achtergrond. Whitehead (geb. 1970) is op weg een belangrijke zwarte stem te worden. Paperback; vrij kleine druk.

À propos de Colson Whitehead

CC BY-SA 3.0 - Image by Larry D. Moore

Colson Whitehead, né le 6 novembre 1969 à New York, est un romancier américain. Il est un des rares écrivains à remporter deux fois le Prix Pulitzer pour des fictions, en 2017 et 2020, pour Underground Railroad et Nickel Boys.

Biographie

Arch Colson Chipp Whitehead est né le 6 novembre 1969 à New York. Il fréquente la Trinity School de New York (en), puis est diplômé de l'université Harvard en 1991. Journaliste, ses travaux paraissent dans de nombreuses publications, dont le The New York Times, Salon et The Village Voice.

Il est lauréat du prix Pulitzer de la fiction 2017 pour son roman Underground Railroad, déjà é…En lire plus sur Wikipedia