DVD
Français

Belle et Sébastien. 3, Le dernier chapitre

Clovis Cornillac (directeur), Cécile Aubry (antécédent bibliographique), Félix Bossuet (acteur)
Weesjongen Sébastien (12) is opgevoed door een oude herder in een bergdorpje in de Franse Alpen. Nu wil het vroegere baasje van Belle zijn hond terug. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Belle et Sébastien. 3, Le dernier chapitre
Directeur
Clovis Cornillac
Antécédent bibliographique
Cécile Aubry
Acteur
Félix Bossuet Tchéky Karyo
Langue
Français
Titre parallèle
Belle & Sebastiaan
Éditeur
Braine-l'Alleud: Belga Home Video, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
ca. 87 min.
Note
Taalkeuze: Frans, Vlaams Ondertiteling: Nederlands
EAN
5412370870209

Commentaires

Franse familiefilm, geïnspireerd op het boek* van Cécile Aubry waar rond 1965 een zeer populaire televisieserie van is gemaakt. Weesjongen Sébastien (Félix Bossuet) is door de oude herder César (Tchéky Karyo) in de Franse Alpen opgevoed als zijn kleinkind. Hij heeft vriendschap gesloten met een grote witte, verwilderde hond die hij Belle noemt. Inmiddels is het 1947 en is Sébastien 12 jaar. Zijn teruggevonden vader is naar Canada geëmigreerd, maar Sébastien wil in het vertrouwde dorp blijven bij César en bij zijn hond en haar drie schattige puppy’s. Dan arriveert er een norse man (regisseur Clovis Cornillac) die zegt dat hij de eigenaar is van Belle en die de vier honden meeneemt. Sébastien en zijn opa moeten alles op alles zetten om de honden terug te krijgen en maken een gevaarlijke tocht door de besneeuwde Alpen. Vervolg op ‘Belle et Sébastien: l’aventure continue’** (2015). Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Clovis Cornillac

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Biard

Clovis Cornillac est un acteur et réalisateur français, né le 16 août 1968 à Lyon. Il est le fils de Myriam Boyer et Roger Cornillac, et le demi-frère d'Arny Berry .

Biographie

Jeunesse

Fils du metteur en scène Roger Cornillac et de l’actrice Myriam Boyer, il est le demi-frère du metteur en scène Arny Berry et le frère d’Élisa Cornillac, administratrice de théâtre,,.

Carrière

Clovis Cornillac commence sa carrière à l'âge de treize ans, en tournant avec sa mère dans un feuilleton en quatre épisodes diffusé à la télévision en mars 1982 : L'Enfance de Pierrot . À l'âge de quatorze ans, il quitte la maison familiale pour apprendre le théât…En lire plus sur Wikipedia