Wanneer een krankzinnige geleerde een manier heeft gevonden om aardbevingen op te wekken en Australie͏̈ doormidden dreigt te scheuren, probeert Kurt Austin dit catastrofale plan te verijdelen.
Titre
Zero hour
Auteur
Clive Cussler Graham Brown
Traducteur
Joost van der Meer Bill Oostendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Zero hour
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2015
287 p.
ISBN
9789044346350 (paperback)

Commentaires

De wereld wordt bedreigd door een gevaarlijke geleerde die met zijn helse machine grote delen van de wereld kan verwoesten. Vanuit een geheim laboratorium ontsnapt een medewerker met medeneming van geheimen om deze aan de Australische geheime dienst te overhandigen. Toevallig is Kurt Austin in Sydney Harbour als deze man opgejaagd door bendeleden aan land komt en hij raakt bij de zaak betrokken. Hij krijgt zelfs de leiding over het onderzoek als de commandant van de Australiërs gewond raakt. Met hulp van zijn vriend Joe Zavala en de steun van zijn baas Dirk Pitt begint hij aan een levensgevaarlijk avontuur. Dit is het elfde deel van de Kurt Austin reeks (de NUMA Files) en zoals steeds is het een aaneenschakeling van hachelijke situaties, spectaculaire ontsnappingen en confrontaties met superrijke, maar gewetenloze en meedogenloze misdadigers. De Amerikaanse bestsellerauteur Clive Cussler en zijn coauteur brengen het overtuigend en dat geldt ook voor de natuurkundige theorieën waar het…Lire la suite

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoivent plusieurs récom…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions