Livre
Néerlandais

Het geheim van de farao

Clive Cussler (auteur), Graham Brown (auteur), Pieter Cramer (traducteur)
Kurt Austin bindt de strijd aan met gewetenloze lieden die met een uit de tijd van de farao's stammend middel een bedreiging vormen voor de vrije wereld.
Titre
Het geheim van de farao
Auteur
Clive Cussler Graham Brown
Traducteur
Pieter Cramer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The pharao's secret
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2018
364 p.
ISBN
9789044352399 (paperback)

Commentaires

Een geheimzinnige wolk die ontstaat na een explosie op een schip doodt de bewoners van het eilandje Lampedusa. Kurt Austin en zijn vriend Joe Zavala van het Amerikaanse NUMA (het National Underwater and Marine Agency dat door de schrijver is opgericht) zijn toevallig in de buurt aan het duiken en zijn als eerste ter plekke. Daar bevrijden ze een arts en enkele anderen uit een ziekenhuis waar ze een luchtdichte ruimte hadden gecreëerd, en waar al eerder onderzoek naar het gevaarlijke goedje werd gedaan. Austin en Zavala maken jacht op de schurken die een veel grotere bedreiging vormen dan eerst werd aangenomen. Dit is het dertiende deel in de NUMA-reeks, een van de vele reeksen waarvan Clive Cussler (1931) medeauteur is. Ze staan borg voor goede plots (dat ze hoogst onwaarschijnlijk zijn doet niet ter zake), knap opgebouwde verhalen, veel technische kennis over de zeevaart en het duiken en formidabele slechteriken, die de hoofdpersoon uiteraard te slim af is. Maar ook na dertien delen,…Lire la suite

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoiv…En lire plus sur Wikipedia