Tijdens de drooglegging van de Verenigde Staten in de jaren twintig van de 20e eeuw strijden vele gangsterbendes om de macht. Detectivebureau Van Dorn raakt bij deze strijd betrokken wanneer een van hun medewerkers gewond raakt bij een schietpartij.
Titre
De smokkelaar
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Traducteur
R.A. Van de Plassche
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The bootlegger
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2017
397 p.
ISBN
9789044352412 (paperback)

Commentaires

Het verhaal speelt zich af in de VS tijdens de drooglegging in de jaren twintig van de twintigste eeuw. Dranksmokkelaars zijn overal actief en bendes strijden om de macht. Een Russisch geheim agent, die er op uit is om de VS te vernietigen, mengt zich in de strijd. Per ongeluk raakt een topman van het detectiveagentschap Van Dorn gewond. Alle detectives worden ingezet om de dranksmokkel te bestrijden en om de daders te vinden en onschadelijk te maken. In een spectaculaire strijd lukt ze dat uiteindelijk. De schrijver (1931) en zijn coauteur (1944) zijn er in geslaagd om een prettig leesbare spannende thriller te schrijven. Vanaf het begin wordt de spanning opgevoerd. Ook al is direct duidelijk wat de uitkomst zal zijn, de manier waarop is verrassend en spectaculair. De personen in het boek zijn niet meer dan stereotypen, maar dit doet geen afbreuk aan het geheel. Veel liefhebbers van Cusslers boeken zullen ook dit boek met heel veel plezier lezen: het is moeilijk weg te leggen.

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision…En lire plus sur Wikipedia