Livre
Néerlandais
Begin 20e eeuw staat detective Isaac Bell voor de bijna onmogelijke opgave om een saboteur, die erop uit is de uitbreiding van de Southers Pacific Railroad te voorkomen, te ontmaskeren.
Titre
De saboteur
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Traducteur
Pieter Cramer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The wrecker
Édition
1
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2012
431 p.
ISBN
9789044334975 (paperback)

Commentaires

In 1907 worden er in de Verenigde Staten met grote haast spoorwegen aangelegd. Het grote project van de Southern Pacific Railroad, een tunnel en brug in Oregon om een grote omweg af te snijden, wordt door allerlei onheil getroffen. Het blijkt dat er sabotage in het spel is en het bekende detectivebureau Van Dorn wordt ingeschakeld. Isaac Bell, bekend van een eerder avontuur ('De jacht'*) krijgt de opdracht de saboteur op te sporen. Hij heeft te maken met een zeldzaam geslepen tegenstander die nergens sporen achterlaat. Na elke aanslag vermoordt hij gewoonweg degenen die hem geholpen hebben. Het verhaal speelt in een turbulente periode van de Amerikaanse geschiedenis, een periode met veel arbeidsonrust, rassen- en politieke tegenstellingen en veel speculatie met aandelen van spoorwegmaatschappijen. Naast het goede historisch beeld is Isaac Bell een boeiende hoofdpersoon en een realistische speurder die ingewikkelde puzzels moet oplossen. Hierdoor ontstaat een intelligente thriller die …Lire la suite

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoiv…En lire plus sur Wikipedia