Livre
Néerlandais

De ongelooflijke reis

Clive Cussler (auteur)

De ongelooflijke reis

Public cible:
9-11 ans et plus
De 10-jarige tweeling Casey en Lacey vliegt met een betoverd vliegtuigje over Amerika. Onderweg redden ze veel mensen uit benarde situaties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De ongelooflijke reis
Auteur
Clive Cussler
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The adventures of Vin Fiz
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2007
192 p.
ISBN
9789044317336

Commentaires

Je bent jong en je wilt iets van de wereld zien. Maar dat zit er voor de tweeling Casey en Larry niet in. Tot ze van een man die als vrijwilliger op de tuinderij van hun ouders heeft gewerkt en die Sucoh Sucop heet een tovermatje cadeau krijgen, waar je speelgoed op moet zetten om het om te toveren tot iets van ware grootte. En dus bedenkt Casey, een verwoed modelbouwer, dat hij een van zijn modelvliegtuigjes kan omtoveren, dan kunnen hij en zijn zus gaan reizen. Zo staat er het ene ogenblik het model van de tweedekker van de gebroeders Wright op het tovermatje, en even later een levensgroot vliegtuig met plaats voor de tweeling en hun lievelingshond Floopy. Hun droom wordt werkelijkheid: ze kunnen hun eigen land, de Verenigde Staten, gaan verkennen, van Californië aan de westkust tot New York aan de oostkust. Al gauw blijkt dat het vliegtuig over bijzondere eigenschappen beschikt. Stijgen en dalen gaat nl. vanzelf en het vliegtuig bepaalt ook zijn eigen koers, die de kinderen in situ…Lire la suite
Een in dertien hoofdstukjes met rijke fantasie geschreven verhaal, gebaseerd op de eerste transcontinentale vluchten in Amerika. De tienjarige tweeling Lacey en Casey reizen samen met basset Floopy vanuit Californië in een zelfdenkend en naar eigen inzicht handelend vliegtuig naar de andere kant van Amerika. Ze komen onderweg in allerlei gevaarlijke avonturen terecht (als diefstal, overval, ontvoering en dreigende ongelukken), maar steeds lost de tweedekker Vin Fiz alle problemen op. Deze wonderbaarlijke ingrepen zullen de oudere lezers overtuigen noch boeien, terwijl ook het taalgebruik (moeilijke woorden en manier van zeggen) en de (vaak te) lange zinnen hen niet aanspreken. Stevig uitgevoerde band, met aantrekkelijke omslagillustratie en nietszeggende kaart van Amerika op de schutbladen. Achterin nawoord van de schrijver. Door zijn formaat ligt het boekje prettig in de hand. Als (voor)leesboek niet aanbevolen voor gebruik op school en in de bibliotheek. Vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision…En lire plus sur Wikipedia