Livre
Néerlandais
Vlak voor de Eerste Wereldoorlog probeert een topagent de ontvoering van twee Duitse geleerden aan boord van de Mauretania die op weg is naar New York te verijdelen.
Titre
De dief
Auteur
Clive Cussler Justin Scott 1944-
Traducteur
Pieter Cramer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The thief
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, 2014
335 p.
ISBN
9789044345520 (paperback)

Commentaires

Het is de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Isaac Bell, topagent bij het Van Dorn Detective Bureau, verijdelt op het nippertje de ontvoering van twee Duitse geleerden aan boord van de Mauretania die op weg is naar New York. Dit voorval zorgt ervoor dat Bell tot over zijn nek verstrikt raakt in een duister complot dat hem door heel Amerika voert en bijna het leven kost. Dit is het vijfde deel in de reeks over Bell. Het verhaal wordt met verve verteld, heeft een hoog tempo en bevat de nodige actiescènes. De technische beschrijvingen zijn overtuigend. Jammer genoeg zijn de personages tamelijk stereotiep, de moordenaar lijkt wel een soort superheld, temeer daar werkelijk niets hem lijkt te deren, en de plot is tamelijk vergezocht. Voor de fans van Cussler en liefhebbers van bijvoorbeeld Jack Higgins, Andy McNab en Chris Ryan. Normale druk.

À propos de Clive Cussler

Clive Cussler, né le 15 juillet 1931 à Aurora en Illinois aux États-Unis et mort le 24 février 2020 en Arizona, est un romancier et chasseur d'épaves américain.

Il est surtout connu pour ses romans qui mettent en vedette l'aventurier imaginaire Dirk Pitt.

Biographie

Clive Cussler a grandi à Alhambra (Californie). Après des études au collège communautaire de Pasadena, il s’engage dans l’armée de l’air pendant la guerre de Corée et travaille à Hickam Field (Hawaï) comme mécanicien d’avions.

Il entre ensuite dans la publicité où il devient rédacteur puis concepteur pour deux des plus grandes agences de publicité américaines, écrivant et produisant des spots publicitaires pour la radio et la télévision, qui reçoivent plusieurs récom…En lire plus sur Wikipedia