Livre
Néerlandais

Leven op het land : wonen en leven in een landelijke sfeer

Leven op het land : wonen en leven in een landelijke sfeer

Dans la série:
Leven op het land is een schitterend boek boordevol inspiratie en praktische tips voor een natuurlijke en harmonieuze levensstijl. Zelf groenten verbouwen, alternatieve energiebronnen gebruiken, fruit kweken. Het goede leven komt binnen handbereik met recepten voor zelfgekweekte producten, aanwijzingen voor broodbakken, bier maken, bijen houden en veel meer om te genieten van een leven in een land
Sujet supplémentaire
huishouding, Landelijk leven
Titre
Leven op het land : wonen en leven in een landelijke sfeer
Auteur
Clarissa Dickson Wright Johnny Scott
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A greener life
Éditeur
Baarn: Tirion, 2006
256 p. : ill.
ISBN
90-5210-641-X

Commentaires

Van het bewerken van de groentetuin tot het houden van (landbouw)huisdieren en het verwerken van producten, verkregen van eigen teelt of gevonden in de vrije natuur, tot het maken van bijv. verf en zeep of breien en haken en het gebruik van alternatieve energiebronnen: vrijwel alle aspecten van een ecologische levensstijl worden in dit boek op vaak humoristische wijze besproken. Het woord- en taalgebruik is niet moeilijk, vaak wel persoonlijk (1e pers.). De illustraties (kleurenfoto’s) zijn prima. Met lijst met nuttige adressen in Nederland en België, en door het boek verspreid recepten. Voor bezitters van een stukje grond die de consumptiemaatschappij een beetje beu zijn, is dit een inspirerend boek, maar ook voor een kleinere tuin zijn sommige suggesties geschikt. Door de veelheid van onderwerpen wordt een en ander wel vrij kort behandeld, en zal er soms behoefte zijn aan aanvullende informatie. Met register.

À propos de Clarissa Dickson Wright

CC BY 2.0 - Image by Mark Robinson

Clarissa Theresa Philomena Aileen Mary Josephine Agnes Elsie Trilby Louise Esmerelda Dickson Wright (née le 24 juin 1947 et morte le 15 mars 2014) est une célèbre cuisinière anglaise, animatrice de télévision, écrivaine, femme d'affaires et avocate. Elle est surtout connue comme l'une des Two Fat Ladies (en), un programme télévisé de cuisine qu'elle anime avec Jennifer Paterson (en). Elle est arbitre de cricket accréditée et l'une des deux seules femmes à intégrer la Worshipful Company of Butchers (en).

En lire plus sur Wikipedia