Titre
Valse hoop
Auteur
Clare Mackintosh
Traducteur
Jan Smit
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Let me lie
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2018
414 p.
ISBN
9789026146381 (paperback)

Commentaires

Valse hoop

Eerste zin. De dood past me niet.

Anna’s vader heeft zichzelf van een fameuze ‘zelfmoordrots’ gegooid, een paar maanden later doet haar moeder hetzelfde. Een jaar later krijgt Anna een geheimzinnige kaart met de vraag of het wel zelfmoord was. De gepensioneerde inspecteur Murray wil haar helpen, maar er is een getuige die Anna’s vader heeft zien springen. Het blijkt dat Anna constant werd en wordt voorgelogen, door de doden en de levenden. De uitgebluste Murray, wiens vrouw zichzelf meermaals heeft proberen te doden, bijt zich vast in het dossier, omdat hij Sarah in haar gelukkigste vorm kent wanneer ze samen aan de zaak kunnen werken.

Clare Mackintosh werkte bij de politie voor ze thrillers begon te schrijven. Ze liet zich voor dit boek inspireren door de fameuze in scène gezette verdrinking van de Brit John Darwin. Hij leefde met de hulp van zijn vrouw jarenlang ondergedoken in zijn eigen huis, terwijl hij zijn rouwende zonen geen teken van leven wilde geven. In dit boek staa…Lire la suite

Een jaar na de zelfmoord van haar vader en later die van haar moeder, probeert de jonge vrouw Anna haar leven weer op de rails te zetten. Ze woont met Mark in het ouderlijk huis Oak View en ze hebben een meisjesbaby. De ouders sprongen in zee en de lichamen zijn nooit gevonden. Op de sterfdag van haar moeder ontvangt Anna een feestelijke kaart met de tekst: ‘Zelfmoord? Denk nog eens na’. Ze gaat naar de politie. De gepensioneerde detective MacKenzie stort zich op de zaak, vooral nadat Anna een dood konijn op de stoep vindt en er een steen door het raam van de babykamer vliegt. De auteur (1976) debuteerde met het prijswinnende ‘Mea Culpa*’. Ze hanteert drie vertelperspectieven: Anna in de eerste persoon, MacKenzie in de derde persoon en een onbekende in de eerste persoon, soms cursief weergegeven. MacKenzie is hartverwarmend, met zorg voor zijn vrouw met borderline, maar die wel met de slimme onderzoeker meedenkt. De wat labiele Anna wordt een leeuwin op het slot. De plot in deze duist…Lire la suite

À propos de Clare Mackintosh

Clare Mackintosh est une femme de lettres britannique, auteure de thriller psychologique.

Biographie

De 1995 à 1999, elle fait des études au Royal Holloway, où elle obtient un diplôme en management. Pendant ses études, elle travaille pendant une année comme secrétaire bilingue à Paris. Une fois ses études complétées, elle entre dans la police britannique. Elle abandonne son poste de commandant en 2011, après douze ans de service, pour devenir journaliste indépendante et consultante en médias sociaux.

En 2014, elle publie son premier roman, Te laisser partir (I Let You Go), grâce auquel elle est lauréate en 2016 du Theakston's Old Peculier Crime Novel of the Year Award (en) et du prix du meilleur roman international au Festival Polar de Cognac en 2016.

En lire plus sur Wikipedia