Titre
Mea culpa
Auteur
Clare Mackintosh
Traducteur
Els Franci-Ekeler
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I let you go
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2016
382 p.
ISBN
9789026137730 (paperback)

Commentaires

Op een druilerige wintermiddag haalt een jonge, alleenstaande moeder haar vijfjarige zoontje Jacob van school. Als ze bijna thuis zijn, rent hij de straat over, wordt aangereden en overlijdt. De bestuurder keert de auto en rijdt weg zonder uit te stappen. Jenna kan met het gebeuren niet leven, ze blijft de nachtmerrie voor haar ogen zien en laat huis en haard achter om zich terug te trekken in een kleine cottage in Wales. Inspecteur Ray Stevens en zijn team hebben nauwelijks aanknopingspunten om de zaak op te lossen en het dreigt een cold case te worden. Maar dan is er alsnog een doorbraak. Deze uit twee delen bestaande thriller heeft een knap opgebouwde plot met een totaal onverwachte, verbijsterende wending. Er wordt verteld vanuit verschillende personages, terwijl het verhaal doorloopt. Met name het tweede deel heeft veel vaart, het eerste deel is sterk in de levendige beschrijvingen en de goed gedoseerde karakterschetsen in een pakkende schrijfstijl. Clare Mackintosh was jarenlang…Lire la suite

À propos de Clare Mackintosh

Clare Mackintosh est une femme de lettres britannique, auteure de thriller psychologique.

Biographie

De 1995 à 1999, elle fait des études au Royal Holloway, où elle obtient un diplôme en management. Pendant ses études, elle travaille pendant une année comme secrétaire bilingue à Paris. Une fois ses études complétées, elle entre dans la police britannique. Elle abandonne son poste de commandant en 2011, après douze ans de service, pour devenir journaliste indépendante et consultante en médias sociaux.

En 2014, elle publie son premier roman, Te laisser partir (I Let You Go), grâce auquel elle est lauréate en 2016 du Theakston's Old Peculier Crime Novel of the Year Award (en) et du prix du meilleur roman international au Festival Polar de Cognac en 2016.

En lire plus sur Wikipedia