Livre
Néerlandais

Een onmogelijke keuze

Clare Mackintosh (auteur), Jan Smit (traducteur)
Titre
Een onmogelijke keuze
Auteur
Clare Mackintosh
Traducteur
Jan Smit
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
After the end
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2019
382 p.
ISBN
9789026150135 (paperback)

Commentaires

Het leven Max en Pip, de ouders van de 2-jarige Dylan die behandeld wordt voor een hersentumor, verandert in een nachtmerrie als ze voor de onmogelijke keus gesteld worden hun zoon te laten sterven. Vader wil niet opgeven, maar moeder steunt het ziekenhuis, dat vindt dat een menswaardig leven er voor Dylan niet meer inzit. Ouders komen tegenover elkaar te staan in de rechtszaal. Als Dylan na 2,5 jaar thuis overlijdt, is ook hun huwelijk ten einde. Los van elkaar proberen ze het leven weer op te pakken. Clare Mackintosh is na een 12-jarige carrière bij de politie fulltime gaan schrijven. Ze ontpopte zich als bestsellerschrijver. Deze goed geschreven roman verrast door zijn opzet met flashbacks en forwards, perspectiefverandering en scenario’s. Maar het zijn de emotionele uitputtingsslag en het invoelbare verdriet die maken dat je dit boek niet met droge ogen kunt lezen. Een must voor iedere (groot)ouder. Met verhelderend nawoord schrijfster.

À propos de Clare Mackintosh

Clare Mackintosh est une femme de lettres britannique, auteure de thriller psychologique.

Biographie

De 1995 à 1999, elle fait des études au Royal Holloway, où elle obtient un diplôme en management. Pendant ses études, elle travaille pendant une année comme secrétaire bilingue à Paris. Une fois ses études complétées, elle entre dans la police britannique. Elle abandonne son poste de commandant en 2011, après douze ans de service, pour devenir journaliste indépendante et consultante en médias sociaux.

En 2014, elle publie son premier roman, Te laisser partir (I Let You Go), grâce auquel elle est lauréate en 2016 du Theakston's Old Peculier Crime Novel of the Year Award (en) et du prix du meilleur roman international au Festival Polar de Cognac en 2016.

En lire plus sur Wikipedia