Livre
Néerlandais
Of je nu heerlijke en gezonde voeding
wilt kweken, het kantoor wilt ontvluchten
of met gelijkgestemde tuiniers wilt omgaan,
een moestuin of volkstuin kan het
antwoord op je dromen zijn. Het is een
plek waar je je hart kunt ophalen, waar
je je kunt uitleven en waar je wat van
opsteekt. Het maakt niet uit of je alleen
maar aardbeien wilt planten, enorme
b
Sujet
Groenteteelt
Titre
Jouw moestuin
Auteur
Clare Foster
Photographe
Francesca Yorke
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Your allotment
Éditeur
Houten: Unieboek, 2008
176 p. : ill.
ISBN
9789047503378

Commentaires

De moestuin is een plek waar men zijn hart kan ophalen, waar men zich kan uitleven en waar men ook wat kan leren. Dat alles wenst deze praktische gids te illustreren.

In een eerste hoofdstuk schenkt Clare Foster bijzondere aandacht aan de volkstuin. Ze beschrijft bondig de geschiedenis van volkstuinen, behandelt de vraag hoe je een volkstuin kunt vinden en welke regels er gelden. Een apart stukje gaat over kinderen in een volkstuin en hoe het een geweldig speelterrein kan zijn.

De eerste stap bij het aanleggen van een moestuin is het grondwerk. De auteur behandelt achtereenvolgens: het gereedschap, hoe grond opgeschoond kan worden, hoe de tuin ingedeeld wordt en hoe een tuinplan gemaakt wordt in functie van wat men gaat telen. Ze beschrijft in dit hoofdstuk ook de teeltwisseling als werkwijze en welke groepen men hierbij kan onderscheiden.

Na het geschikt maken van de grond is het nodig de grond voor te bereiden. Hiervoor is een beetje inzicht in hoe de grond wer…Lire la suite
Verzorgde, klein gedrukte uitgave over het biologisch telen van alle smakelijke gewassen, die in een volkstuin of de privé-tuin gedijen. De schrijfster is niet alleen redacteur van House & Garden, maar ook een ervaringsdeskundige. Na een inleiding over volkstuinen voert zij de lezer van een braakliggend terrein naar een gezond smulparadijs. Zij start met richtlijnen voor de aanleg, inclusief enkele ontwerpen, en het verbeteren van de grond. Daarna volgen diverse kweekmethoden en informatie over de verzorging erna, inclusief gewasbescherming. Voorts tips voor het bewaren van de oogst. Eenderde van het boek bestaat uit drie overzichten: groente, fruit en kruiden/bloemen. Elk overzicht bevat eerst algemene informatie en daarna gedetailleerde per soort. Alle bijbehorende kleurenfoto’s zijn duidelijk. Bevat een adressenlijst en een gecombineerd onderwerp- en plantenregister. Ook al een praktische informatiebron voor startende moestuinhouders.