Livre
Néerlandais

Feestmaaltijden voor buiten : van picknick tot barbecue

Clare Ferguson (auteur), Jeremy Hopley (photographe)

Feestmaaltijden voor buiten : van picknick tot barbecue

Titre
Feestmaaltijden voor buiten : van picknick tot barbecue / Clare Ferguson ; fotogr. Jeremy Hopley
Auteur
Clare Ferguson
Photographe
Jeremy Hopley
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Portable feasts
Éditeur
Baarn: Tirion, 2006
128 p. : ill.
ISBN
90-4390-816-9

Commentaires

In Feestmaaltijden voor buiten probeert Clare Ferguson de lezer in de eerste plaats appetijt te doen krijgen voor eten in de buitenlucht. De invalshoek is duidelijk: buiten eten moet in de eerste plaats ongedwongen en prettig zijn, het bereiden van de gerechten moet eenvoudig blijven. Het boek begint met de basis, nl. het materiaal dat nodig is om eten en drinken vers, warm of koud te houden. Verschillende types kookstelletjes, draagbare barbecues en andere attributen worden kort besproken. De grootste aandacht gaat uiteraard naar het bereiden van de maaltijden in open lucht. Er zijn zeven onderdelen: feestelijke hapjes, sandwiches en wraps, barbecue, picknick, salades en groenten, zoete feestelijkheden en drankjes.

Ferguson staat bekend om haar voorliefde voor multiculturele gerechten. Trendy termen als 'fusion' en 'cross-over' zul je echter niet vinden in dit boek. Wat Ferguson wel doet, is alle culturen op een hoopje gooien, er het beste uithalen en onderling combiner…Lire la suite
Recepten en adviezen voor het organiseren van maaltijden met een hoog culinair gehalte in de buitenlucht. Na de inleiding volgt een hoofdstuk over vervoerbare kooktoestelletjes, verpakking van het mee te nemen voedsel, suggesties voor het zitten, etc. Daarna volgen goede recepten uit de internationale keuken van voorgerechten t/m desserts, snacks en drankjes. Deze recepten bieden de mogelijkheid om tientallen menucombinaties samen te stellen voor de meest verschillende picknick. Uiteraard kunnen de heerlijke gerechten ook binnenshuis gegeten worden! Duidelijke receptuur met een toelichting, verpakkingssuggesties en serveertips. Fleurige uitgave met van bijna elk gerecht een kleurenfoto en mooie landschapsfoto's als bladspiegel. Gedrukt in een kleine schreefloze letter. Met een alfabetisch register op hoofdingrediënt.