Livre
Néerlandais

De drietand, de heks en de draak. Boek 1, Eragon

Christopher Paolini (auteur), Angela Paolini (collaborateur), Sandra Van de Ven (traducteur)
Eragon bouwt een vesting op de berg Arngor. Daar krijgt hij drie verhalen te horen die hij kan gebruiken in zijn taak om de verschillende volken te beschermen. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
De drietand, de heks en de draak. Boek 1, Eragon
Auteur
Christopher Paolini
Collaborateur
Angela Paolini
Traducteur
Sandra Van de Ven
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The fork, the witch and the worm
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2019
231 p. : ill.
Note
Verhalen uit Alagaësia is een vervolg op de Erfgoed-serie
ISBN
9789022587157 (hardback)

Commentaires

Eragon heeft Galbatorix verslagen en is begonnen met de bouw van een vesting op de berg Arngor. Hij is overladen met werk en krijgt het advies van zijn draak Saphira om pauze te nemen. Eragon komt terecht in de opslagplaats van de drakenharten. Hij krijgt een verhaal te horen over een jong meisje in Alagaësia, die zijn vriend ontmoet. Eragon krijgt tijdens zijn tijd in Arngor nog twee andere verhalen te horen: van de heks Angela en de gehoornde Urgals. Alle verhalen zijn wijze lessen voor Eragon die hij kan gebruiken in zijn taak om de verschillende volken te beschermen. Het taalgebruik van Eragon is beleefd, maar de taal in de verschillende verhalen is wisselend. Het perspectief van de verteller bepaalt hoe moeilijk of gemakkelijk de woorden zijn voor de lezer. In het verhaal over het jonge meisje in Alagaësia komen eenvoudige woorden voor, terwijl Angela moeilijke woorden gebruikt om emoties uit te leggen. Achter in het boek zijn woordenlijsten te vinden met vertalingen van de versc…Lire la suite

À propos de Christopher Paolini

Christopher Paolini, né le 17 novembre 1983 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de fantasy et de science-fiction. Il est connu pour sa série de fantasy à succès L'Héritage.

Biographie

Christopher Paolini a passé toute son enfance à Paradise Valley (en) dans le Montana. Il est le fils d'un écrivain propriétaire de la maison d'édition « Paolini International LLC ».

Série L'Héritage

Dès l'âge de quinze ans, Christopher Paolini commence un premier roman de fantasy inspiré de Dragon Hatcher de Bruce Coville et du Cycle de Terremer d' Ursula K. Le Guin. Eragon, premier tome de sa série L'Héritage, est publié le En lire plus sur Wikipedia