Livre
Néerlandais

Kastelen

Christopher Gravett (auteur), Geoff Dann (photographe)
Dans la série:
Public cible:
Tous les âges
Allerlei wetenswaardigheden over verschillende typen kastelen in korte teksten met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Kastelen / Gravett, Christopher ; foto's Dann, Geoff
Auteur
Christopher Gravett
Photographe
Geoff Dann
Langue
Néerlandais
Titre original
Eyewitness guides, castle
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 1994
63 p. : ill.
Note
Omslagtitel : Kastelen : ontdek de middeleeuwse wereld van de kastelen : hoe ze gebouwd werden en wie erin woonden
ISBN
90-02-19664-4

Commentaires

Deel in de leerzame Ooggetuigen-reeks over onderwerpen uit de natuur, de geschiedenis en de cultuur. Er wordt helder in uitgelegd hoe kastelen er in verschillende Europese landen en elders van buiten en van binnen uitzien of uitzagen, waarom ze werden gebouwd en hoe de bouwstijlen ervan zich ontwikkelden in de tijd. En natuurlijk hoe ze werden verdedigd. Daarnaast is er aandacht voor o.a. bezigheden, eetgewoonten en kleding van de bewoners, en voor belangrijke ambachten als bouwen en hout en metaal bewerken. Via het register kunnen allerlei details worden nageslagen. De vele illustraties in kleur zijn welgekozen en duidelijk toegelicht. Zo beantwoorden ze aan de seriedoelstelling: leren en ontdekken door te kijken. Zeer informatief voor kinderen vanaf ca. 12 jaar, en ook voor volwassenen.

À propos de Christopher Gravett

Christopher Gravett, né en 1951, est un historien britannique spécialiste de l'histoire militaire du Moyen Âge, particulièrement les armes et les armures. Gravett a écrit un certain nombre de livres et agit comme conseiller pour les projets cinématographiques et télévisuels. Il est conservateur en chef au Royal Armouries.

Liens externes

  • Ressource relative à l'audiovisuel :
    • (en) Internet Movie Database
  • Portail de l’historiographie
  • Portail du Moyen Âge