Livre
Allemand

Der geteilte Himmel : Erzählung

Christa Wolf (auteur)

Der geteilte Himmel : Erzählung

Genre:
Twee jonge mensen proberen in de DDR een liefdesrelatie aan te gaan, maar zijn beladen met een oorlogsverleden.
Titre
Der geteilte Himmel : Erzählung
Auteur
Christa Wolf
Langue
Allemand
Éditeur
München: Deutscher Taschenbuch Verlag, 2006
237 p.
ISBN
3-423-00915-2

Commentaires

Christa Wolf is een heel bekende schrijfster (1929) die met haar werk veel aandacht vraagt voor de sociale problemen in het naoorlogse Duitsland. Duidelijk laat ze in deze roman zien hoe het voor veel mensen onmogelijk gemaakt wordt (vooral in de DDR) om normale relaties aan te gaan. Vooral ook voor intellectuelen die hogerop willen zijn er weinig kansen. De schrijfster heeft veel geschreven, was vaak onderwerp van conferenties in het buitenland en ontving veel prijzen voor haar werk. Toen het boek in 1963 uikwam was er veel kritiek op. Zij zou de deling van Duitsland afkeuren. tv-debatten en krantenartikelen volgden. Voor geïnteresseerden in de DDR een interessant maar niet eenvoudig boek, dat inmiddels ook een beetje gedateerd aandoet. Heruitgave in de reeks Suhrkamp Basisblibliothek voor scholieren en studenten, met veel achtergrondinformatie en woordverklaringen. Pocket; kleine druk.

À propos de Christa Wolf

CC-BY-SA-3.0 - Image by

Christa Wolf, née Christa Ihlenfeld le 18 mars 1929 à Landsberg-sur-la-Warthe alors en Allemagne (depuis Gorzów Wielkopolski) et morte le 1er décembre 2011 à Berlin, est une romancière et essayiste allemande.

C'est l'un des écrivains les plus connus de la République démocratique allemande.

Biographie

À l'instar de Günter Grass, Christa Ihlenfeld naît dans une famille de commerçants en pays de Lubusz, inclus dans la Marche citérieure, ancienne région en Prusse située aujourd'hui en Pologne. En 1945, sa famille est déplacée par l'Armée rouge vers l'ouest, comme des milliers d'Allemands implantés à l'Est. Christa et ses parents s'installent dans la région du Mecklembourg. Dans un premier temps, elle tra…En lire plus sur Wikipedia