DVD
Anglais

The golden compass

Chris Weitz (directeur), Philip Pullman (antécédent bibliographique), Nicole Kidman (acteur)
Lyra woont in een mysterieuze wereld, waar heksen de hemel van het noorden beheersen en Gobblers kinderen ontvoeren en meenemen naar het hoge noorden. Als ook Lyra's vriend Roger wordt meegenomen, is ze vastbesloten om hem te redden
Titre
The golden compass
Directeur
Chris Weitz
Antécédent bibliographique
Philip Pullman
Acteur
Nicole Kidman Sam Elliott 1944- Eva Green Dakota Blue Richards Daniel Craig
Langue
Anglais
Éditeur
RCV, 2008
1 dvd-video + bonus dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
ca. 113 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams Ondertiteling: Nederlands Naar Northern lights van Philip Pullman
EAN
8713045215651

Commentaires

Fantasyfilm van regisseur Chris Weitz gebaseerd op de bekroonde bestseller van Phillip Pullman. Het boek is het eerste deel uit 'His dark materials'-trilogie en veroorzaakte commotie in de christelijke wereld. Hoofdpersoon is de twaalfjarige Lyra (Dakota Blue Richards) die na de verdwijning van haar vriendje Roger, op onderzoek uit gaat. Tijdens haar speurtocht, die leidt naar de poolstreek in het hoge Noorden, leert zij gebruik maken van de alethiometer, een soort kompas waarmee zij de loop van gebeurtenissen kan 'lezen'. Ook krijgt zij hulp van een enorme ijsbeer. Verder spelen o.a. mee Nicole Kidman en Daniel Craig. De kranten vergelijken de film met 'The lord of the rings' en 'The chronicles of Narnia'. Helaas pakt dit niet goed uit voor deze film. Ab Zagt (Algemeen Dagblad, 6-12-'08): '(...) een zielloze opeenstapeling van prachtige speciale effecten die een nogal warrig en (...) slecht verteld verhaal moeten maskeren.' Dirk Limburg (NRC 14-12-'08): 'Het gecompliceerde verhaal is…Lire la suite

À propos de Chris Weitz

Chris Weitz est un acteur, producteur, réalisateur et scénariste américain, né le 30 novembre 1969 à New York, New York (États-Unis). Il est aussi le frère de Paul Weitz, qui est lui aussi acteur, producteur, réalisateur et scénariste.

Biographie

Il est le fils de l'actrice Susan Kohner.

Filmographie

comme réalisateur

  • 1999 : American Pie
  • 2001 : Les Pieds sur terre (Down to Earth)
  • 2002 : Pour un garçon (About a Boy)
  • 2004 : Cracking Up (série télévisée)
  • 2007 : À la croisée des mondes : La Boussole d'or (The Golden Compass)
  • 2009 : Twilight, chapitre II : Tentation (The Twilight Saga: New Moon…En lire plus sur Wikipedia