Livre
Néerlandais

De Olympische Spelen

Chris Oxlade (auteur), David Ballheimer (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Hoe zijn de Olympische Spelen ontstaan? Welke sporten worden er beoefend op de zomer- en winterspelen. En wie hebben er successen behaald? Met veel kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
De Olympische Spelen
Auteur
Chris Oxlade David Ballheimer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Olympics
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Memphis Belle, 2012
72 p. : ill.
ISBN
9789089417800 (hardback)

Commentaires

Naar aanleiding van de Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen 'herwerkte' de redactie van ‘Ooggetuigen’ hun boek over dit grootse vierjaarlijkse evenement. Dit boekje probeert een overzicht te bieden met afgebakende onderdelen en een duidelijke inhoudsopgave: er wordt iets verteld over de Olympische Spelen tijdens de klassieke oudheid, over de wedergeboorte van de Spelen, over de Zomerspelen, Winterspelen en over de Spelen voor mensen met een fysieke beperking: de Paralympics.
Meer dan de tekst draait dit boek om het beeldmateriaal, waarbij onderschriften weetjes aanreiken. Op elke bladzijde kunnen de meeste jongeren wel iets vernemen over de Olympische Spelen dat ze nog niet zullen weten. De informatie blijft echter meestal steken op die losse feitjes. Het beeldmateriaal biedt dan wel treffende foto’s; tekst en substantiële informatie hadden een groter aandeel mogen hebben in deze uitgave.
Ook jammer is dat er in de ‘vernieuwde’ (?) editie een aantal slordigheidfouten zi…Lire la suite
Een rijk geïllustreerd boek over tal van aspecten van 's werelds grootste sportfestijn: geschiedenis, zomer- en winterspelen, de afzonderlijke sporten, welke attributen daarbij horen, de werkers achter de schermen, de grootste kampioenen enz. Elk thema wordt ingeleid met een tekst van maximaal een halve pagina. Daarnaast komen verschillende subthema's aan bod via kleurenfoto's en andere illustraties. Bij elke illustratie staat een korte uitleg met eigen kop in een zeer klein lettertype. Veel informatie dus, opgedeeld in piepkleine stukjes, een soort zap-opzet lijkt het wel. Hoe helder is de verstrekte informatie? Een proefje met 'Internationaal Olympisch Comité' wijst uit, dat de vindplaatsen via het register op te sporen zijn, maar dat op geen ervan echt wordt uitgelegd wat het IOC precies is en doet. Erger is dat het (beperkte) register in deze geactualiseerde (tot ca. 2010) en wat uitgebreide herdruk niet is aangepast, waardoor voor items naar verkeerde bladzijden wordt verwezen en…Lire la suite

De Olympische Spelen

Gestructureerd en volledig overzicht vanaf het ontstaan van de olympische gedachte tot de olympische spelen in 2012, met tevens verwijzingen naar de sites van de winterspelen van 2014 in Sotsji en de spelen van 2016 in Rio. In de verschillende onderdelen komen de volgende onderwerpen aan bod: de zomerspelen, de winterspelen, de paralympics, de voeding, de uitrusting, de tijdmeting, de evolutie van de kleding, beroemde atleten ... Achteraan vind je een verklarende woordenlijst. De talrijke thema's zijn aangevuld met veel foto's en zijn heel overzichtelijk. Het boek is een heruitgave van 2008 met enkele recente aanvullingen: een interessant boek voor diegene die meer willen weten over de Spelen.