Livre
Néerlandais

Welterusten allemaal

Chris Haughton (auteur), J.H. Gever (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
De zon gaat onder en alle dieren zijn moe: de muizen, de hazen en de hertjes. Behalve Kleine Beer. Hij wil nog spelen want hij is helemaal niet moe. Toch? Prentenboek met kleurrijke, collageachtige illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Slapen gaan
Titre
Welterusten allemaal
Auteur
Chris Haughton
Traducteur
J.H. Gever
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Goodnight everyone
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2017 | Autres éditions
[30] p. : ill.
Note
Klein formaat
ISBN
9789025767877 (hardback)

Commentaires

De Ierse illustrator Chris Haughton, vooral bekend van ‘Mama kwijt’ (Prentenboek van het Jaar 2011) heeft met dit verhaal opnieuw een pareltje gepubliceerd. Alle dieren zijn erg moe als de zon ondergaat: de muizen, hazen, hertjes en ook Grote Mama Beer. Behalve Kleine Beer. Hij probeert alle slaperige dieren over te halen om met hem te spelen, maar uiteindelijk valt ook hij na een dikke ‘welterusten-kus’ in slaap in de armen van zijn moeder. Peuters maken kennis met de dieren door de flappen (afgesneden pagina’s) om te slaan, waarachter ze slaperig en gapend te zien zijn. Daarna zijn ze nog eens slapend in hun holletje of nest te bekijken. De tekst laat voorlezer en kind actief meedoen want de dieren zuchten en snurken dat het een lieve lust is! De illustraties hebben dezelfde opvallende stijl als Haughtons eerdere prentenboeken, vlak en hoekig, met egale kleurvlakken, waarbij de dieren tot leven komen door de steeds wisselende oogopslag. Aparte, intense kleurencombinaties met vooral…Lire la suite

Welterusten allemaal

De zon gaat onder en iedereen is moe: de muizen, de hazen, de hertjes. Behalve kleine beer, die wil nog spelen. Wanneer hij geen aansluiting vindt bij de andere dieren, gaat kleine beer zelf ook slapen.Zoals altijd zijn de illustraties in bijzondere kleuren een feest voor het oog. Maar het verhaal is deze keer wel teleurstellend. Perfect om voor te lezen aan je peuter bij het slapen gaan, daar niet van, maar de verrassende wending die we van Chris Haughton gewend zijn, blijft uit. En dat stuurt het boek in de richting van de massa verhaaltjes voor het slapen gaan.


À propos de Chris Haughton

Chris Haughton, né en 1978 à Dublin est un auteur jeunesse, illustrateur et designer irlandais.

Biographie

Chris Haughton est publicitaire,, dessinateur de presse (pour The Guardian notamment) et graphiste. Il s'installe en travailleur indépendant en 2012, et « il a fait partie de la sélection du Time Magazine des 100 principaux designers mondiaux, pour son travail avec la société de commerce équitable People Tree (en) ».

Il se lance dans la création et l'illustration d'ouvrages jeunesse au début des années 2010. Ses ouvrages jeunesse ont reçu de nombreux prix.

Ses ouvrages sont traduits dans plusieurs langues, et ses traductions françaises sont publiées par les éditions Thierry Magnier.

En 2017, il crée Little Earth, « un livre jeun…En lire plus sur Wikipedia