Livre
Néerlandais

Ex-reporter : spraakmakende reportages

Chris De Stoop (auteur)

Ex-reporter : spraakmakende reportages

Genre:
Kritische beschouwing door de Vlaamse journalist over recente ontwikkelingen in de journalistiek, gevolgd door dertig van zijn beste reportages.
Contenu
Welkom in mijn favela Groeten uit de Begijnenstraat De wolken trekken over De fanfare van honger en dorst Verscheurd in Vietnam Het recht om jezelf te zijn De exodus van de Koerden Zachte meisjes voor harde deviezen Bagdad by night De zelfmoordmissie van Muriel De ketel kookt over De genade van de Gospa Ik kan je in stukken snijden, meneer Chris De vendetta van Rambo Je bent jong en je gaat out En dan is er koffie De spoken van de stad De wraak van de doden De klop op de deur Onder de vulkaan Daar komen de Diggers Terug naar Rwanda Dertien maanden zonneschijn De wonderlijke historie van de Hedwigepolder Terug naar Tigre De bloei van de cannabisboeren In de ban van de clan Een feest voor de vliegen De verschrikkingen van de vlucht Het kamp van de Onbekende Slaaf
Titre
Ex-reporter : spraakmakende reportages
Auteur
Chris De Stoop
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2016
301 p.
ISBN
9789023440642 (paperback)

Commentaires

Ruim dertig jaar lang ging de Vlaming Chris De Stoop als journalist door het leven. Voor tijdschrift Knack schreef hij talloze indringende reportages in binnen- en buitenland. Dertig van zijn beste verhalen zijn gebundeld in 'Ex-reporter', waarmee De Stoop afscheid neemt van het vak. De reportages schreef hij met gevaar voor eigen leven in brandhaarden over heel de wereld. Voor sommige stukken bleef de scribent dichter bij huis. Zo schreef hij over armoede in Antwerpen, middelengebruik onder jongeren en en liep hij mee in een Belgische gevangenis. De Stoop neemt je in zijn reportages mee op reis en laat je kennismaken met de mensen om wie het draait. De inhoud en stijl maken het de moeite meer dan waard om ook de oudere verhalen nu nog te lezen. Het boek begint met een kritische beschouwing over de journalistiek, die in de afgelopen jaren ontwikkelingen doormaakte die het vak voor De Stoop niet aantrekkelijker maken.

À propos de Chris De Stoop

Chris De Stoop est un journaliste belge, employé à l'hebdomadaire Knack. Il est connu pour avoir enquêté un an sous couverture sur un réseau international de trafic d'êtres humains.

Biographie

Son enquête a été publiée sous le titre Ze zijn zo lief, meneer et traduite en français (Elles sont si gentilles, monsieur) et en anglais (They Are So Sweet, Sir). Ce livre a été à l'origine d'une enquête parlementaire sur la traite des êtres humains et sur une nouvelle législation belge.

Il est aussi l'auteur, en 2005, d'un ouvrage publié chez Luc Pire, Les filles de l'Est qui présente celles-ci sous l'angle des difficultés qu'elles rencontrent et qui les poussent à la migration, faisant du même coup l'autocritique de son précédent ouvrage sur le sujet.

Il est également l'auteur de Haal de was naar binnen (Vite,…En lire plus sur Wikipedia