DVD
Anglais

Frozen

Chris Buck (directeur), Jennifer Lee (directeur), Hans Christian Andersen (antécédent bibliographique)
Anna gaat op zoek naar haar zus, kroonprinses Elsa, die het koninkrijk in een eeuwige winter heeft ondergedompeld. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Frozen
Directeur
Chris Buck Jennifer Lee
Antécédent bibliographique
Hans Christian Andersen
Compositeur
Christophe Beck Paul Intson
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
98 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie Naar De sneeuwkoningin van Hans Christian Andersen
EAN
8717418424336

Commentaires

Disney-animatiefilm, geïnspireerd op het sprookje 'De sneeuwkoningin' van Hans Christian Andersen. Wanneer Elsa 21 jaar is, wordt ze gekroond tot koningin van Arendelle, maar door haar magische kracht wordt het koninkrijk in een eeuwige winter ondergedompeld. Haar zusje Anna gaat naar haar op zoek, met de hulp van de stoere bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier en van de komische sneeuwpop Olaf. Een avontuurlijk en spannend verhaal met mooie liedjes. Pauline Kleijer (Volkskrant 12-12-'13) noemt de film mooi, maar ook 'overvol en wijdlopig', maar de meeste reacties zijn vol lof. Mike Peek (Parool 11-12-'13) ziet schitterende computeranimatie, de leukste sidekick sinds Timon en Pumbaa, twee vrouwen die hun lot in eigen hand nemen en een sterke soundtrack. Winnaar van veel prijzen, waaronder de Oscar voor Beste animatiefilm en Beste liedje. Met veel bonusmateriaal. Vanaf ca. 6 jaar.

À propos de Chris Buck

CC BY-SA 4.0 - Image by Coolcaesar

Chris Buck, né le 24 février 1958 à Wichita, au Kansas, est un réalisateur, scénariste et animateur américain. Il travaille actuellement pour les studios Disney.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1993 : Family Dog (1 épisode)
  • 1999 : Tarzan (avec Kevin Lima)
  • 2007 : Les Rois de la glisse (avec Ash Brannon)
  • 2013 : La Reine des neiges (avec Jennifer Lee)
  • 2019 : La Reine des neiges 2 (avec Jennifer Lee)

Scénariste

Suggestions