Livre
Néerlandais

Een hut en een hol

Chris Bos (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Vier kinderen bouwen een boomhut en graven een onderaards hol. Daar beleven ze allerlei leuke en spannende dingen. Vanaf ca. 7 jaar.
Extra subject
spelen, vakantie, verhalen, avonturen
Niveau de lecture
AVI 6
Titre
Een hut en een hol / Chris Bos ; met tek. van Annet Schaap
Auteur
Chris Bos
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2001
86 p. : ill.
ISBN
90-258-3467-1

Commentaires

Tiff, Daniël, Bas en Jochem zijn vrienden. Ze wonen in dezelfde buurt en gaan elke dag spelen in het bos. Daar beleven ze avonturen. Geen grootse onwaarschijnlijke ondernemingen, maar herkenbare grappige episodes uit een doorsnee kinderleven waarin het bouwen van een hut en het graven van een hol de rode draad vormen.

Een hut en een hol is geen psychologisch kinderboek. Terloops worden er wel wat 'problemen' aangehaald; Bas is een beetje te dik en voelt zich daar niet lekker bij en Tiffs vader is weg en haar moeder heeft een nieuwe vriend, maar veel meer wordt er niet gezegd over de leefwereld van de kinderen buiten het bos en misschien heeft het boek daardoor aan diepgang ingeboet.

Kinderen vanaf zeven jaar kunnen dit boek zelf lezen. Voor jonge kinderen vormt deze uitgave mede door de indeling in korte hoofdstukken ideale voorleesstof. De herkenbaarheid is voor deze doelgroep vast groot. Tiff wil af en toe zeemeermin of bruid spelen, terwijl Jochem 'diefje en po…Lire la suite
Het meisje Tiff en de drie jongens Bas, Jochem en Daniel wonen vlakbij een bos en gaan er bijna elke dag naar toe om te spelen.Ze maken een boomhut en graven een onderaards hol. Ze spelen verstoppertje, bespieden mensen, zwemmen, hebben te maken met rotjongens, onweer, praten over hun vriendenclub, vrijen en oorlog. Kortom ze maken alledaagse en niet-alledaagse dingen mee, soms humoristisch of meeslepend. In elk hoofdstukje beleven de vier kinderen elke keer iets anders,waardoor het boek zich bij uitstek leent als voorleesboek. De tekst is geschreven in korte eenvoudige zinnen met veel samenspraken. Eenvoudig woordgebruik, soms worden begrippen in het verhaaltje duidelijk omdat een van de kinderen die niet kent (bijv. 'onderduikers', 'logboek'). De verhaaltjes zijn gelardeerd met humoristische zwartwitte pentekingen. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggestions