Easy reading
Néerlandais

De smaak van sneeuw

Chika Unigwe (auteur)

De smaak van sneeuw

Dans la série:
Vluchtelingen uit Nigeria proberen te ontsnappen aan ellende. Ze zoeken hun geluk in België. Dat blijkt niet altijd even gemakkelijk.
Sujet
Migranten
Titre
De smaak van sneeuw
Auteur
Chika Unigwe
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2012
84 p.
ISBN
9789022328125 (paperback)

Commentaires

Vier korte verhalen over Nigerianen: een moeder en dochter zijn op de vlucht; Een Nigeriaan is getrouwd met een blanke vrouw om verblijfsdocumenten te krijgen; De blanke vrouw van een Nigeriaan sterft; Twee hoogopgeleide Nigerianen zijn gefrustreerd omdat ze het hier niet kunnen waarmaken. In België hopen al deze personages, die omwille van discriminatie of geweld hun land verlieten, gelukkig te worden. De realiteit is echter anders. Ze moesten familie achterlaten, anders gaan leven, zich schikken in hun situatie en omgaan met verlies. Hun relaties worden op de proef gesteld, er is verdriet en ontgoocheling, maar ook hoop op een betere toekomst. De verhalen zijn momentopnamen waarin de verschillen tussen leef- en denkgewoonten hier en in hun thuisland aan bod komen. In dit boek uit de Wablieft-reeks worden de gevoelens van de personages expliciet, in eenvoudige zinnen en bewoordingen beschreven. De bladschikking is ruim met een grote druk. Dit zijn treffende verhalen, die geschikt zij…Lire la suite

À propos de Chika Unigwe

CC BY-SA 2.0 - Image by Valeria Vernizzi

Chika Nina Unigwe est une écrivaine nigériane, née à Enugu en 1974. Elle écrit en anglais et en néerlandais. En avril 2014, elle est sélectionnée pour le festival de Hay (en) dans le cadre du projet Africa39, qui vise à mettre en valeur une sélection de 39 auteurs particulièrement prometteurs, ayant moins de 40 ans, originaires d'Afrique subsaharienne et de sa diaspora.

Biographie

Chika Unigwe est née le 12 juin 1974 à Enugu,,, au Nigeria. Après des études universitaires au Nigeria, elle suit son époux, Jan Vandenhoudt à Turnhout en Belgique et y suit à nouveau une formation universitaire.

Elle …En lire plus sur Wikipedia