Livre
Néerlandais
Op de dag dat ze wordt ontvoerd, heeft makelaar Annie O'Sullivan drie goede voornemens: een huis verkopen, de ruzie met haar moeder bijleggen en op tijd komen voor het etentje met haar vriend. De open dag van het huis is geen groot succes, maar op het moment dat Annie het huis wil afsluiten verschijnt er onverwachts een laatste bezoeker. Misschien heeft ze toch nog geluk vandaag.
Titre
Vermist
Auteur
Chevy Stevens
Traducteur
Paul Witte
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Still missing
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2010
365 p.
ISBN
9789023462989 (paperback)

Commentaires

Makelaar Annie O’Sullivan wordt tijdens een open huis door de laatste bezoeker van die dag ontvoerd. Ze wordt in een blokhut op een berg vastgehouden en misbruikt door haar kidnapper. Wanneer ze deze mishandelingen en vernederingen een jaar lang heeft weten te doorstaan, slaagt ze er eindelijk in om te ontsnappen. Om deze traumatische gebeurtenissen te verwerken, gaat Annie in therapie. Hier blijkt dat haar ontvoering door de ‘griezel’, zoals Annie de ontvoerder noemt, niet zo rechtlijnig is als ze in eerste instantie dacht. De vreselijke dingen waartoe Annie wordt gedwongen in de blokhut op de berg worden in Vermist verteld aan de hand van 26 sessies bij een zielenknijper. De lezer komt in chronologische volgorde te weten wat er zich precies heeft afgespeeld tijdens het jaar dat ze gevangen gehouden werd door de griezel. Daarnaast wordt tijdens iedere samenkomst vertelt hoe Annie zich hierbij voelde, hoe ze er nu mee omgaat en wat hiervan de gevolgen zijn op haar huidige leven…Lire la suite
Annie O’Sullivan vertelt het verhaal van haar ontvoering in sessies of hoofdstukken aan een psycholoog. Als makelaar leidt ze tijdens een open dag een man rond in een woning die ze graag wil verkopen. Deze blijkt echter meer geïnteresseerd te zijn in haar dan in de woning. Voordat ze het weet wordt ze wakker in een hermetisch afgesloten berghut met de Griezel, zoals zij de man gaat noemen. Uiteindelijk weet ze, na ruim een jaar, te ontsnappen uit deze gevangenschap. Het leven daarna weer oppakken lijkt zeer moeizaam, mede door het sluimerende vermoeden dat er opnieuw gevaar dreigt. In monoloogvorm geschreven debuutthriller. De verteltrant wordt langzaam aan steeds indringender en de realistische beschrijvingen van het leven in de blokhut zorgen voor een beklemmende sfeer. Knap gedaan, mede omdat vanaf het begin al duidelijk is dat Annie de ontvoering overleeft. Een minpuntje: de achterflap geeft enkele details prijs die aan het einde van het verhaal een rol spelen. De jonge Canadese a…Lire la suite

À propos de Chevy Stevens

Chevy Stevens, nom de plume de Rene Unischewski, née en 1973 dans la province de la Colombie-Britannique, est une femme de lettres canadienne, auteure de roman policier.

Biographie

Elle passe son enfance sur un ranch situé sur l'île de Vancouver. Adulte, elle travaille dans le milieu de la vente, puis comme agent immobilier, avant de se lancer dans l'écriture de thrillers qui s'inscrivent sur la New York Times Best Seller list.

Elle vit à Nanaimo, sur l’île de Vancouver.

Œuvre

Romans

  • Still Missing, 2010,
  • Never Knowing, 2011
  • Always Watching, 2013
  • That Night, 2014

En lire plus sur Wikipedia