Livre
Néerlandais
Wanneer een geadopteerde Canadese vrouw op zoek gaat naar haar biologische moeder, wordt ze geconfronteerd met haar vader, die een een nooit gearresteerde seriemoordenaar blijkt te zijn.
Titre
Onwetend
Auteur
Chevy Stevens
Traducteur
Paul Witte
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Never knowing
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2011
429 p.
ISBN
9789023463306 (paperback)

Commentaires

In dit tweede boek van de Canadese Chevy Stevens draait het verhaal rond antiekrestaurateur Sara Gallagher, die samenwoont met haar verloofde Evan, dochter Alice en hond Eland. Sara heeft nog twee zussen, Megan en Laurel, en een goede band met haar ouders, maar ze weet ook dat ze geadopteerd is. Dat heeft haar nooit parten gespeeld, tot ze plots een onweerstaanbare drang voelt om haar biologische ouders op te zoeken. Haar moeder Julia vindt ze vrij snel terug dankzij het internet, maar Julia ontvangt haar dochter niet met open armen zoals Sara gehoopt had. Al snel blijkt ook waarom: Sara’s biologische moeder raakte zwanger toen ze werd verkracht door de zogenaamde Camping Killer. Deze is nog steeds op vrije voeten en wanneer de lokale media lucht krijgen van het verhaal en de eerste verhalen over Sara’s ware vader verschijnen, komt hij haar op het spoor en begint hij haar te bestoken met telefoontjes. Sara werkt samen met de politie en probeert een val op te zetten om de Camping Kille…Lire la suite
De Canadese Sara Gallagher restaureert oude meubelen, heeft een dochtertje en een lieve vriend, die een lodge bezit en van daaruit met gasten tochten maakt. Kortom, ze is gelukkig. Een zaak laat haar echter niet los: wie zijn mijn echte ouders? Als adoptiekind heeft Sara altijd gevoeld dat ze anders is en soms niet welkom. Vooral haar adoptievader behandelt haar onheus. Als ze op zoek gaat naar haar biologische moeder en die vindt, blijkt dat deze absoluut niets met Sara te maken wil hebben. De reden: Sara is het product van een verkrachting door een seriemoordenaar. Sara’s moeder is maar net aan hem ontsnapt, maar met enige regelmaat slaat hij weer toe en vermoordt jonge vrouwen. Als Sara’s vader, via internet, achter het bestaan van zijn dochter en kleindochter komt, begint hij een bizarre psychologische telefoonterreur, die Sara’s leven volkomen op zijn kop zet. De politie luistert mee met de telefoongesprekken, maar kan hem toch niet te pakken krijgen. Vooral Billy, een agent die …Lire la suite

À propos de Chevy Stevens

Chevy Stevens, nom de plume de Rene Unischewski, née en 1973 dans la province de la Colombie-Britannique, est une femme de lettres canadienne, auteure de roman policier.

Biographie

Elle passe son enfance sur un ranch situé sur l'île de Vancouver. Adulte, elle travaille dans le milieu de la vente, puis comme agent immobilier, avant de se lancer dans l'écriture de thrillers qui s'inscrivent sur la New York Times Best Seller list.

Elle vit à Nanaimo, sur l’île de Vancouver.

Œuvre

Romans

  • Still Missing, 2010,
  • Never Knowing, 2011
  • Always Watching, 2013
  • That Night, 2014