DVD
Anglais
De dolfijn Winter die dankzij Sawyer een staartprothese gekregen heeft is eenzaam na de dood van haar metgezel. Misschien moet ze verhuizen naar een ander aquarium. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Dolphin tale 2 / dir. by Charles Martin Smith ; written by Charles Martin Smith ... [e.a.]
Directeur
Charles Martin Smith
Compositeur
Rachel Portman 1960-
Acteur
Harry Connick (jr.) Ashley Judd Kris Kristofferson Morgan Freeman
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
102 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5051888208946

Commentaires

Vervolg op de Amerikaanse familiefilm 'Dolphin tale'* (2011), opnieuw door regisseur Charles Martin Smith (The snow walker; Air bud) met in de hoofdrollen Harry Connick jr., Morgan Freeman, Ashley Judd en Kris Kristofferson. Ook deze film is geïnspireerd op ware gebeurtenissen in en rond het zeeaquarium Clearwater Marine Aquarium in Florida. Hoofdpersoon Sawyer (Nathan Gamble) is inmiddels een tiener. De jonge dolfijn Winter met wie hij vriendschap sloot en die nu een prothesestaart heeft, voelt zich eenzaam na de dood van haar surrogaatmoeder. De staf van het aquarium probeert een nieuwe metgezel voor haar te vinden. Als dat niet binnen 30 dagen lukt zal ze moeten verhuizen naar een andere opvang. Daarnaast staat Sawyer voor een belangrijke beslissing over zijn toekomst. Yvonne Condes (commonsensemedia.org) geeft 3 sterren. Zij vindt de film niet zo boeiend als het origineel, maar wel even opgewekt, gezond en inspirerend. Nederlands ondertiteld. Vanaf ca. 9 jaar.

À propos de Charles Martin Smith

Charles Martin Smith est un acteur, producteur, réalisateur et scénariste américain né le 30 octobre 1953 à Los Angeles, en Californie (États-Unis). On se souvient surtout de lui comme l'un des quatre incorruptibles dans le film de Brian De Palma et pour son rôle de Terry "la grenouille" dans American Graffiti de George Lucas.

Biographie

Filmographie

Comme acteur

  • 1972 : The Culpepper Cattle Co. : Tim Slater
  • 1972 : Les Poulets (Fuzz) : Baby
  • 1973 : Go Ask Alice (TV) : Jim
  • 1973 : Pat Garrett et Billy le Kid (Pat Garrett & Billy the Kid) : Charlie Bowdre
  • 1973 : American Graffiti : Terry Fields ("The Toad", "La G…En lire plus sur Wikipedia