DVD
Anglais

A dog's way home

Charles Martin Smith (directeur), W.Bruce Cameron (antécédent bibliographique), Mychael Danna (compositeur)
De hond Bella raakt gescheiden van haar baasje Luke. Ze weet te ontsnappen en gaat op weg naar huis, een gevaarlijke en lange reis. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra subject
Dierenfilm
Titre
A dog's way home
Directeur
Charles Martin Smith
Antécédent bibliographique
W.Bruce Cameron
Compositeur
Mychael Danna 1958-
Acteur
Ashley Judd Jonah Hauer-King Edward James Olmos Alexandra Shipp
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
92 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Engels, Frans, Nederlands
EAN
8712609645040

Commentaires

Familiefilm van Charles Martin Smith (Dolphin tale; The snow walker), gebaseerd op een boek van W. Bruce Cameron, van wie in 2017 ook ‘A dog’s purpose’ verfilmd werd. Hond Bella wordt als pup in een halfafgebroken huis gevonden door student geneeskunde Luke (Jonah Hauer-King) en zijn vriendin Olivia. Luke en zijn depressieve moeder Terri (Ashley Judd) beleven veel plezier aan Bella, maar ze mogen van de huisbaas geen dieren houden. Bovendien zijn in hun stad pitbulls verboden en hoewel Bella geen volbloed pitbull is, moet Luke haar toch tijdelijk onderbrengen bij een oom en tante van Olivia in New Mexico. Bella mist haar baasje zo erg dat ze weet te ontsnappen en op weg gaat naar haar huis in Denver, Colorado, een reis van 400 mijl, dwars door onherbergzaam gebied. Sandie Angulo Chen (commonsensemedia.org) schrijft dat de film veel spannende scènes en emotionele momenten bevat en dat de tweede helft erg lang is en te zwaar voor jonge kinderen. Zij noemt de film een ‘crowd-pleasing, te…Lire la suite

À propos de Charles Martin Smith

Charles Martin Smith est un acteur, producteur, réalisateur et scénariste américain né le 30 octobre 1953 à Los Angeles, en Californie (États-Unis). On se souvient surtout de lui comme l'un des quatre incorruptibles dans le film de Brian De Palma et pour son rôle de Terry "la grenouille" dans American Graffiti de George Lucas.

Biographie

Filmographie

Comme acteur

  • 1972 : The Culpepper Cattle Co. : Tim Slater
  • 1972 : Les Poulets (Fuzz) : Baby
  • 1973 : Go Ask Alice (TV) : Jim
  • 1973 : Pat Garrett et Billy le Kid (Pat Garrett & Billy the Kid) : Charlie Bowdre
  • 1973 : American Graffiti : Terry Fields ("The Toad", "La G…En lire plus sur Wikipedia