Livre
Néerlandais
Als in een Amerikaans stadje een vampier komt wonen, krijgt het leven van een telepathisch begaafde serveerster een totaal andere wending. Met dvd met de eerste twee episoden van de tv-serie True Blood naar de Sookie Stackhouse romans.
Titre
Date met de dood
Auteur
Charlaine Harris
Traducteur
Emmy Van Beest
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dead until dark
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
319 p. + dvd-video
ISBN
9789024533572 (paperback)

Commentaires

In 2001 verscheen het eerste deel van de populaire 'Sookie Stackhouse'-reeks. Ondertussen zijn er elf romans verschenen, alsook een verzameling kortverhalen rond de gedachtelezende serveerster uit Lousiania. Nu is er deze speciale editie, Date met de dood, naar aanleiding van True Blood, de in de prijzen gevallen tv-serie gebaseerd op deze romans. Bij deze uitgave zit een dvd met daarop de eerste twee afleveringen van het eerste seizoen van True Blood, die ruwweg overeen komen met de eerste 75 pagina’s van het boek.
Ongeveer twee jaar nadat vampiers 'uit de kist' zijn gekomen omdat ze zich door de uitvinding van synthetisch bloed vrij tussen de mensen kunnen bewegen, komt een van hen de bar binnen waar Sookie werkt. De serveerster is onmiddellijk geïntrigeerd door deze man. Door haar gave ontdekt ze echter dat een onguur tweetal in de bar de vampier minder goed gezind is. Ze leest in hun gedachten dat ze zijn bloed willen aftappen vanwege het potentieverhoge…Lire la suite
Serveerster Sookie Stackhouse vindt nieuwkomer Bill Compton in het zuidelijke stadje Bon Temps (Louisiana) op een duistere manier aantrekkelijk. Maar er is iets met die man: ze kan zijn gedachten niet lezen, terwijl dat net - tegen haar zin - haar geheime gave is. Wanneer er een collega van Sookie vermoord wordt, komt ze erachter dat Compton, met wie ze zo goed als een date heeft, een vampier is. Eerste deel van een serie, die intussen wereldwijd meer dan 20 miljoen keer is verkocht. Deze light-fantasy annex horrorroman is lichter dan lucht, maar heeft een sympathieke hoofdpersonage in de vorm van Sookie die zeer middle-class is en dus hard moet werken en snakt naar de liefde van een man. De plot stelt weinig voor en wordt door de personages 'stoemelings' opgelost, niet bepaald door hun intellect.Voor liefhebbers van luchtige en sympathieke horror. Met dvd met de eerste twee episoden van de televisieserie True Blood naar de Sookie Stackhouse romans. Op het omslag een filmfoto van de h…Lire la suite

À propos de Charlaine Harris

Charlaine Harris, née le 25 novembre 1951 à Tunica dans l'État du Mississippi aux États-Unis, est une romancière américaine. Elle écrit des romans policiers et des romans d'amour paranormaux. Le premier tome de sa série La Communauté du Sud a fait l'objet d'une adaptation en série télévisée en 2008 sous le titre de True Blood.

Biographie

Professionnellement, Charlaine Harris est membre de la Mystery Writers of America, de l’American Crime Writers League et membre du conseil des Sisters in Crime. Elle est présidente en alternance avec Joan Hess de l' Arkansas Mystery Writers Alliance.

Par ailleurs, elle est mariée et mère de trois adolescents. C'est une lectrice avide et cinéphile avertie. Elle habite à Magnolia dans l'Arkansas, où elle est membre de l'église épiscopale St. James.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions