Julián die weet dat hij niet lang meer te leven heeft krijgt onverwacht bezoek van zijn oude vriend Tomás. Ze praten over de dood, maar zoeken ook een tehuis voor Juliáns trouwe hond Truman.
Titre
Truman
Directeur
Cesc Gay
Compositeur
Nico Cota Toti Soler
Acteur
Javier Cámara Ricardo Darín Dolores Fonzi
Langue
Multilingue, Espagnol, Anglais
Éditeur
Homescreen, [2016]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
104 min.
Note
Afwisselend Spaans en Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
8717249483519
mooov

Commentaires

Drama van Cesc Gay (Una pistola en cada mano; Krámpack) met twee bekende Spaanse acteurs: Ricardo Darín en Javier Cámara. Vijftiger Julián lijdt aan longkanker en heeft besloten met de behandeling te stoppen. Zijn beste vriend Tomás die in Montreal woont, komt onverwacht op bezoek, om afscheid te nemen maar ook om hem op andere gedachten te brengen. Ze gaan samen uit, bezoeken oude vrienden en Juliáns zoon die in Amsterdam studeert en proberen een tehuis te vinden voor Juliáns trouwe hond Truman. Alle Nederlandse recensenten zijn positief en geven 3-4 sterren. Barend de Voogd (Filmkrant mei 2016): 'Het is Gays grote kracht: met alledaagse, moderne verhalen iets wezenlijks vertellen over kwetsbare, sterfelijke mannen. Efficiënt, een beetje saai gefilmd, geen grote dramatische conflicten, geen dijenkletsers van grappen; Truman is in zijn heldere opzet zelfs nog meer geslaagd [dan Una pistola/red.] als tragikomische blik op het leven.' Winnaar van vier Goya Awards.

À propos de Cesc Gay

Francesc Gay i Puig, dit Cesc Gay, est un scénariste et réalisateur Espagnol, né à Barcelone en 1967.

Biographie

Filmographie

  • 1998 : Hotel Room, coréalisé avec Daniel Gimelberg
  • 2000 : Krámpack
  • 2003 : En la ciudad
  • 2006 : Ficción
  • 2009 : V.O.S.
  • 2012 : Les Hommes ! De quoi parlent-ils ? (Una pistola en cada mano)
  • 2015 : Truman
  • 2018 : Félix (série télévisée)

Distinctions

  • 2016 : Premio Goya du meilleur film et Premio Goya du meilleur réalisateur à la 30e cérémonie des Goyas pour Truman.

Liens externes