Livre
Néerlandais

De tijd van mijn leven

Cecelia Ahern (auteur), Titia Ram (traducteur)
Een Ierse vertaalster van bijna 30 jaar wordt op onconventionele wijze geconfronteerd met de manier waarop zij haar eigen leven leidt.
Extra subject
CHI, Romantische literatuur
Titre
De tijd van mijn leven
Auteur
Cecelia Ahern
Traducteur
Titia Ram
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The time of my life
Édition
3
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2012
375 p.
ISBN
9789044621273 (paperback)

Commentaires

Lucy is de dochter van een rijke, bijna harteloze vader en een lieve moeder. Haar leven is ingestort nadat zij en Blake uit elkaar gegaan zijn. Ze verloor niet alleen haar vriend, de dag erna verloor ze ook haar job en haar auto en even later haar mooie appartement. Nu, bijna drie jaar, later probeert ze haar leven op de rails te krijgen. Ze heeft een web van leugens rond zich opgetrokken, allemaal opgebouwd rond de reden van de scheiding. Ze heeft een piepklein appartement gehuurd, een verdwaalde kat in haar woning gesmokkeld en een andere baan gevonden die slecht betaalt en haar ook weinig interesseert. Ze rijdt rond in een aftandse auto die ze liefdevol Sebastian noemt. Ze maakt zichzelf en haar vrienden wijs dat ze het goed stelt. In werkelijkheid zweeft ze al twee jaar op de rand van een depressie. Niets interesseert haar, op geen enkel samenzijn met vrienden of familie houdt ze het lang vol. Een diepe onrust drijft haar naar haar kleine flatje. Niemand mag er binnen, want ze ver…Lire la suite
Lucy ontdekt dat ze een puinhoop van haar leven heeft gemaakt. Ze komt in contact met haar Leven, een verlopen jongeman die haar leven belichaamt. Nadat de relatie met haar ex beëindigd is, durft Lucy de waarheid niet te vertellen en verliest zichzelf, maar ook haar werk, vrienden en huis. Zeer tegen haar zin wijst haar Leven haar hier op en langzaam aan ziet Lucy in dat ze schoon schip moet maken. Deze roman is met veel humor geschreven, de leugentjes van Lucy brengen haar in absurde situaties. Ze heeft bijvoorbeeld een baantje als vertaler, maar spreekt geen Spaans, wat een voorwaarde was. En steeds als het beter gaat met Lucy, ziet haar Leven er ook beter uit. De contacten met Leven zijn niet echt realistisch, maar het verhaal is zo leuk dat je het best wel wilt geloven. Een verhaal waarvan je vrolijk wordt. Kleine druk.

À propos de Cecelia Ahern

Cecelia Ahern (née le 30 septembre 1981 à Dublin, Irlande où elle réside toujours) est une romancière irlandaise.

Elle est la fille de l'ancien Premier ministre irlandais (Taoiseach), Bertie Ahern. Ses quatre romans ont tous été des best-sellers. Elle a aussi écrit de nombreuses nouvelles pour des anthologies. Elle est diplômée en journalisme et en communication du Griffith College de Dublin. Cecelia a une grande sœur, Georgina Ahern dont le mari, Nicky Byrne est un membre du boysband irlandais Westlife.

En 2000, elle fait partie du groupe pop Shimma, qui finit troisième à la finale nationale irlandaise pour le Concours Eurovision de la chanson.

Carrière littéraire

À 21 ans, Cecelia Ahern publie son premier roman, PS. I Love You. Le succès ne se pas fait attendre…En lire plus sur Wikipedia