Livre
Néerlandais

Het huis aan het plein

Cathy Kelly (auteur), Ellen Segeren (traducteur)
Een Amerikaanse bejaarde ex-psychoanalytica keert na de dood van haar man terug naar Ierland, waar ze haar leven weer op orde probeert te krijgen en andere mensen helpt.
Titre
Het huis aan het plein
Auteur
Cathy Kelly
Traducteur
Ellen Segeren
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Homecoming
Édition
3
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2011
479 p.
ISBN
9789044329773 (paperback)

Commentaires

Kort nadat ze haar man Ralph verliest, neemt Eleanor een belangrijke beslissing. Ze keert vanuit de VS terug naar haar geboorteland Ierland en verhuist naar een woning aan Golden Square. Na jarenlang het beroep van psychoanalyticus uitgeoefend te hebben, wordt het al meteen duidelijk dat ze uit beroepsmisvorming haar nieuwe buren ook aan een nader onderzoek onderwerpt. Meer nog, ze slaagt er op een subtiele manier in hen stuk voor stuk doorheen een moeilijke levensperiode te helpen. Zo is er Conny, die een liefdesbreuk van tien jaar geleden nog niet verwerkt heeft, waardoor ze niet opnieuw van het leven kan genieten. Gelijktijdig met Eleanor komt ook Megan, een bloedmooie actrice, aan Golden Square wonen. Voor haar is dit geen weloverwogen keuze, maar een pure noodzaak. Megan is namelijk gevallen voor de charmes van haar getrouwde tegenspeler. Sinds deze affaire roept de roddelpers haar uit tot persona non grata. Ze vlucht naar haar tante om er zelf weer bovenop te komen, in alle rust…Lire la suite
Vier Ierse vrouwen leren elkaar kennen als bewoners van Golden Square, een sfeervol plein in Dublin. Psychoanalytica Eleanor (83) is pas weduwe geworden en komt uit Amerika terug naar Ierland om te rouwen. Lerares Connie (40) is haar vrijgezellenbestaan meer dan zat. De beroemde actrice Megan (26) is op de vlucht voor de roddelpers, na haar affaire met een getrouwde collega. Rae (58) weet zich geen raad als haar dochter aangeeft naar haar op zoek te zijn, terwijl Rae's man en zoon niet eens weten dat ze op haar zestiende jaar een dochter kreeg die ze moest afstaan voor adoptie. Het grootste deel van de hoofdstukken begint met een cursief gedrukt fragment uit een 'kookboek' van Eleanors moeder, dat vol staat met 'recepten voor het leven'. Een ontspannende roman, over zeer gevarieerde personages, die goed beschreven worden. De sfeer doet denken aan de boeken van Maeve Binchy. Elfde in het Nederlands vertaalde roman van de auteur. Voor een grote vrouwelijke lezerskring. Normale druk.

À propos de Cathy Kelly

Cathy Kelly est un auteur irlandais né en 1966 à Belfast. Après avoir été journaliste, elle a commencé à écrire et elle a connu le succès dès son premier roman. Elle a été récompensée par le Parker Romantic Novel of the Year Award en 2001 pour son roman À la recherche du bonheur.

Œuvres

Ouvrages traduits et publiés en France:

  • 2001 : À la recherche du bonheur
  • 2004 : Avec toutes nos amitiés
  • 2005 : Entre nous soit dit
  • 2006 : Le meilleur de la vie
  • 2007 : Pour le pire et le meilleur
  • 2009 : Les secrets de Summer Street
  • 2010 : Doux remèdes pour cœurs brisés
  • 2010 : Retour à Dublin (Homecoming)

Liens externes