Livre
Néerlandais

Hier is ze dan!

Catherine Leblanc (auteur), Eve Tharlet (dessinateur), Eline Markus (traducteur)
Na de geboorte van zijn zusje, krijgt Kleine Beer bijna geen aandacht van zijn ouders. Hij voelt zich niet meer belangrijk en reageert boos. Maar dan lacht zijn zusje naar hem. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Hier is ze dan!
Auteur
Catherine Leblanc
Dessinateur
Eve Tharlet
Traducteur
Eline Markus
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Here she is!
Édition
1
Éditeur
Rijswijk: De Vier Windstreken, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789051163728 (hardback)

Commentaires

Kleine Beer hoopt dat hij een nieuw speelkameraadje krijgt als zijn babyzusje wordt geboren. Dat valt tegen en bovendien gaat bijna alle aandacht van zijn ouders naar haar. Hij voelt zich niet meer belangrijk en reageert boos. Wanneer zusje naar hem lacht en hij haar mag vasthouden, is hij toch trots en gelukkig. Via een antropomorfe berenfamilie komen gevoelens van jaloezie bij de geboorte van een nieuwe baby aan bod. Er zijn geen echte confrontaties en alles wordt vlug opgelost. De gevoelens en reacties van Kleine Beer zijn heel herkenbaar. De liefde van de ouders voor zowel het nieuwe zusje als voor Kleine Beer is overduidelijk. Toch verrast het boek weinig en valt het niet op tussen de boeken over dit thema. De vrij uitvoerige tekst laat zich vlot voorlezen. Grote illustraties in zachte tinten tonen charmante dieren in een huiselijk decor. Een sfeervol prentenboek om voor te lezen aan kleuters vanaf ca. 4 jaar.

Hier is ze dan!

Het allerliefste speelt Kleine Beer met mama en papa. Binnenkort gaat er wel iets bijzonders gebeuren: Kleine Beer krijgt er een babybroertje of zusje bij. Op een ochtend zoekt Kleine Beer zijn mama, maar het is oma die hij vindt en die hem vertelt dat hij die nacht een zusje heeft gekregen. Meteen bedenkt Kleine Beer wat hij met zijn kleine zusje allemaal gaat doen. Kleine Beer wordt echter erg jaloers wanneer hij Anna op zijn plaatsje op mama's schoot ziet. Dat was zijn plekje. Thuis gekomen wordt alles nog moeilijker. Mama en papa hebben hun handen vol met kleine Anna en Kleine Beer voelt zich niet meer zo gewenst.
Prentenboek met snoezige illustraties. Een baby erbij is niet echt leuk voor andere kinderen. Jaloersheid steekt de kop op en andere kinderen voelen zich verwaarloosd. Alleen als ze allemaal de nodige, goed gedoseerde aandacht krijgen, kan het leuk zijn om grote broer of zus te zijn. Dit verhaal is al zo vaak verteld. De 'oplossing' komt gewoonlijk en ook hier - da…Lire la suite

À propos de Catherine Leblanc

Catherine Leblanc, née à Cholet (Maine-et-Loire) en 1956, est une écrivaine française.

Elle écrit des romans, des proses courtes, des poèmes et des livres pour la jeunesse.

Biographie

Œuvres

Littérature générale

  • Fragments de bleu, Oslo, 2008
  • Silences, nouvelles, Les Découvertes de la Luciole, 2007 (ISBN 9782952545020)
  • Le problème avec les maths, Éditions du Rouergue, 2001 ; Actes Sud, 2007
  • C'est maintenant ou jamais, nouvelles, La Martinière, 2003 (ISBN 978-2846750622 et 2846750629)
  • Rencontres, proses courtes, illustré par Agnès Caillou, Soc et Foc, 2003 En lire plus sur Wikipedia