Livre
Néerlandais

Billy en de indiaan

Catharina Valckx (auteur)

Billy en de indiaan

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Cowboyhamster Billy en regenworm Pierke gaan op zoek naar indianen. Pamela de geit helpt hen om de berg te beklimmen en rooksignalen te maken. Dan schiet er iemand een pijl door Billy’s hoed. Pierke valt flauw van schrik, maar de indiaan, Kleine Beer, blijkt vriendelijk.
Sujet
Indianen
Titre
Billy en de indiaan
Auteur
Catharina Valckx
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2012
[34] p. : ill.
ISBN
9789025752750 (hardback)

Commentaires

Billy wil wel eens een indiaan zien en vraagt zijn vader ernaar. Die verwijst naar de andere kant van de berg en blijft zitten waar hij zit. Daarom zoekt Billy zijn vriend Pierke de worm op, om samen met hem op pad te gaan, hoewel Billy Pierke wel moet dragen. Maar omdat de weg lang is en steil raakt Billy daarvan al snel uitgeteld. Gelukkig gebeurt dat net voor het huis van Pamela de geit die hen wel even verder wil brengen. Eenmaal over de bergen gekomen blijft het echter stil. Pamela maakt snel een vuurtje om rooksignalen uit te zenden die de indianen welkom moeten heten. Maar dat gaat een beetje mis. In dit derde prentenboek over Billy de cowboyhamster wordt opnieuw de goede toon getroffen, waardoor het verhaal soepel loopt en de aandachtsspanne blijft behouden. Daarbij helpt ook het frisse taalgebruik. Het verhaal mist dit keer wel een echte ontknoping of rake slotscène. Ook dit boek is door de auteur zelf geïllustreerd met eenvoudige paginagrote krijt- en waterverfillustraties. …Lire la suite

Billy en de indiaan

Op een dag besluiten Billy, een stoere cowboyhamster, en zijn regenwormvriend Pierke op zoek te gaan naar de indianen die wonen aan de andere kant van de heuvel. Samen vertrekken ze, Billy die Pierke in zijn nek draagt en Pierke die de fles water draagt. Een hele tijd zijn ze onderweg tot ze uitgeput aankomen bij het huisje van Pamela de geit. Pamela besluit onze vrienden te helpen om boven op de heuvel te geraken en zet Billy op haar schouders. Zo bereiken ze de top van de heuvel en ze turen vol verwachting naar de horizon in de hoop een indiaan te zien. Helaas is dit niet het geval … maar gelukkig heeft Pamela de geit een goed idee. Ze maakt een vuurtje en maakt met haar sjaal rooksignalen! Even later zoeft er een pijl door de hoed van Billy en snelt een indiaan toe om Pamela te redden. Door een verkeerd rooksignaal van Pamela dacht de indiaan immers dat ze werd belaagd door een cowboy. Van de schrik laat Pierke bijna het leven maar hij wordt opnieuw tot leven gebracht door Kleine B…Lire la suite

À propos de Catharina Valckx

Catharina Valckx est une auteure de littérature jeunesse et illustratrice née en 1957 à De Bilt aux Pays-Bas de parents néerlandais.

Biographie

Elle a vécu en France, à Bièvres dans la grande banlieue parisienne, avec ses parents et ses quatre sœurs, puis est retournée en Hollande pour faire ses études à l'académie d'art de Groningen. Elle vit aujourd'hui à Amsterdam.

Elle réalise d'abord des textes, des peintures, des expositions et participe aux Ateliers '63. Ce n'est qu'après la naissance de son fils, en 1993, qu'elle découvre la littérature jeunesse et publie ses premiers livres d'images, qu'elle écrit en français et en néerlandais.

Elle a été sélectionnée quatre fois, en 2011, 2013, 2014 et 2015 pour le prestigieux prix international suédois, le Prix commémoratif Astrid-Lindgren.

Quelques publications

Auteure …En lire plus sur Wikipedia