Livre
Néerlandais

Billy en de bizon

Catharina Valckx (auteur)

Billy en de bizon

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als Billy's vader vertelt wat een goede cowboy allemaal kan met een lasso, wil Billy er heel graag een bizon mee vangen. Volgens zijn vader zijn hamsters daar veel te klein voor. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Billy en de bizon / tekst en ill. Catharina Valckx
Auteur
Catharina Valckx
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789025751074 (hardback)

Commentaires

Als ze gezellig hazelnoten aan het pellen zijn, vraagt hamster Billy aan zijn vader waar dat touw aan de muur toch voor dient. Het is de lasso waarmee vader veel dieren heeft gevangen en Billy gaat nu zelf proberen een grote bizon te vangen. Met hulp van Pierke lukt het hem, maar de bizon gaat er vandoor en Billy vliegt door de lucht. Billy wordt echter vrienden met de bizon en samen met zijn vrienden gaat hij geroosterde hazelnoten eten bij zijn vader, die zeer verrast is. Dit humoristische verhaal met een mooie spanningsboog wordt vlot verteld, met goed uitgewerkte levendige dialogen waardoor het voorlezen ervan een plezierige bezigheid is. Billy komt goed uit de verf en zal voor kleine kinderen echt gaan leven. Vader hamster wordt aan het slot van het verhaal op grappige wijze een beetje op zijn plaats gezet. De paginagrote krijt- en waterverfillustraties volgen de tekst nauwkeurig en geven jammer genoeg weinig extra details die niet al in de tekst staan (en doen daardoor minder aa…Lire la suite

Billy en de bizon

Billy de hamster en zijn vader zitten gezellig noten te eten tot Billy wil weten wat voor touw er aan een spijker aan de muur hangt. Het touw is een lasso, legt zijn vader uit. Daar heeft hij als cowboy al menig dier mee gevangen. Op de vraag of hij daar ook al een bizon mee ving, kan hij alleen maar antwoorden: “Als een hamster ooit met een lasso een bizon vangt, dan eet ik mijn hoed op.” Dat is voor Billy voldoende om op zoek te gaan naar een levende bizon met de bedoeling die te vangen. Samen met zijn vriend Pierke, een roze slang, slaagt hij erin de lasso rond de nek van een bizon te krijgen. Na een korte maar helse vlucht door de lucht, sluiten de dieren vriendschap en belanden ze bij Billy’s vader waar ze samen gezellig geroosterde hazelnoten eten. De hoed? Die hapt de bizon van vaders hoofd en slikt hij in één keer door.
Pittige dialogen brengen de dieren in dit vloeiend vertelde verhaal tot leven. De paginagrote illustraties sluiten er opvallend mooi bij aan. Ze geven pr…Lire la suite

À propos de Catharina Valckx

Catharina Valckx est une auteure de littérature jeunesse et illustratrice née en 1957 à De Bilt aux Pays-Bas de parents néerlandais.

Biographie

Elle a vécu en France, à Bièvres dans la grande banlieue parisienne, avec ses parents et ses quatre sœurs, puis est retournée en Hollande pour faire ses études à l'académie d'art de Groningen. Elle vit aujourd'hui à Amsterdam.

Elle réalise d'abord des textes, des peintures, des expositions et participe aux Ateliers '63. Ce n'est qu'après la naissance de son fils, en 1993, qu'elle découvre la littérature jeunesse et publie ses premiers livres d'images, qu'elle écrit en français et en néerlandais.

Elle a été sélectionnée quatre fois, en 2011, 2013, 2014 et 2015 pour le prestigieux prix international suédois, le Prix commémoratif Astrid-Lindgren.

Quelques publications

Auteure …En lire plus sur Wikipedia