DVD
Anglais

Berlin syndrome

Cate Shortland (directeur), Melanie Joosten (antécédent bibliographique), Teresa Palmer (acteur)

Berlin syndrome

Cate Shortland (directeur), Melanie Joosten (antécédent bibliographique), Teresa Palmer (acteur)
Na een onenightstand ontdekt een Australische vrouw dat ze in het appartement van haar vriend is opgesloten.
Sujet supplémentaire
3,5 sterren (Humo)
Titre
Berlin syndrome
Directeur
Cate Shortland
Antécédent bibliographique
Melanie Joosten
Acteur
Teresa Palmer Max Riemelt
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
ca. 109 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Frans, Deens, Fins, Noors, Zweeds
EAN
5053083111335

Commentaires

Psychologische thriller van de Australische regisseur Cate Shortland (Lore; Somersault). De Australische fotojournalist Clare (Teresa Palmer) reist door Europa om een boek te maken over architectuur. In Berlijn ontmoet ze de aantrekkelijke Andi (Max Riemelt) en beleeft een onenightstand met hem. De volgende ochtend blijkt echter dat hij haar heeft opgesloten in zijn appartement, dat gelegen is in een verder ongebruikt woonblok en waarvan de ramen en deuren niet open kunnen. Soms gedraagt Andi zich gewelddadig, soms alsof ze samen een heel normaal leven leiden. Rotten Tomatoes (rottentomatoes.com) geeft een score van 74%: 'Berlin Syndrome offers thriller fans an uncommonly well-written descent into dangerous obsession, enlivened by taut direction and a committed performance from Teresa Palmer.'

À propos de Cate Shortland

CC BY-SA 3.0 - Image by Gage Skidmore

Cate Shortland, née le 10 août 1968 à Temora (dans l'État de Nouvelle-Galles du Sud, en Australie), est une réalisatrice et scénariste australienne.

Biographie

Filmographie

Réalisatrice

  • 1998 : Pentuphouse (court métrage)
  • 1999 : Flowergirl (court métrage)
  • 2000 : Joy (court métrage)
  • 2001 : The Secret Life of Us (série télévisée)
  • 2002 : Bad Cop, Bad Cop (série télévisée)
  • 2004 : Le Saut périlleux (Somersault)
  • 2012 : Lore
  • 2017 : Berlin Syndrome
  • 2019 : The Silence (téléfilm)
  • 2021 : …En lire plus sur Wikipedia