Livre
Néerlandais

Pijnstillers

Carry Slee (auteur)

Pijnstillers

Public cible:
12-14 ans et plus
Als de moeder van Casper dodelijk ziek blijkt te zijn, verandert zijn hele leven. Vanaf ca. 13 jaar.
Sujet
Dood, Vriendschap
Titre
Pijnstillers
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2000
160 p.
ISBN
90-269-8983-0

Commentaires

Het gaat goed met de 15-jarige Casper. Met zijn bewust ongehuwde moeder kan hij prima overweg, hij heeft leuke vrienden en blinkt uit in muziek, zijn lust en zijn leven. Een paar, best hanteerbare, problemen: de wijze waarop vriendin Sofie hem in haar liefdesperikelen betrekt, de afwezigheid van een vader. Maar dan slaat het noodlot toe: moeder blijkt dodelijk ziek. De vergeefse strijd ertegen en Caspers moeite e.e.a. positief te verwerken zijn het eigenlijke thema. De steun van zijn vrienden en de rol van de op Caspers eigen initiatief opgespoorde vader (hoewel niet echt uit de verf komend) is daarbij onontbeerlijk: zij zijn de pijnstillers uit de titel. Het boek blinkt niet uit door originele taal. Juist daardoor en door de herkenbaarheid van het gegeven en het decor is het heel toegankelijk en verstaanbaar, bij vlagen zelfs ontroerend. De soms wat stroeve overgang naar een nieuw hoofdstuk en de clichématige voorstelling van het schoolwereldje zullen lezers van 13 jaar en ouder nauw…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia