Livre
Néerlandais

Juf moet in de zak

Carry Slee (auteur), Dagmar Stam (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als de juf dreigt dat Sinterklaas niet in de klas komt op 5 december, komen Rik en Roosje met een stout plan. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Juf moet in de zak / Carry Slee ; tek. van Dagmar Stam
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Dagmar Stam
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Pimento, 2005
[36] p. : ill.
ISBN
90-499-2062-4

Commentaires


Slee, Carry, Stam, Dagmar
Juf moet in de zak
Die morgen is de spanning te snijden in het kleuterklasje van juf Janna: het is immers 4 december en iedereen is gespannen vanwege de komst van Sinterklaas (die in Nederland een dagje eerder zijn intrede doet dan in Vlaanderen). Juf Janna dreigt ermee dat de Sint niet zal komen als de kinderen lastig zijn. Dat vindt de tweeling Rik en Roosje maar flauw en ze besluiten om de juf eens een lesje te leren. Na de middag doen Rik en Roosje, verkleed als Sinterklaas en Zwarte Piet, hun intrede in hun klasje en maken de juf duidelijk dat haar bangmakerij echt niet hoort. Sinterklaas zou het namelijk helemaal niet leuk vinden als hij de kinderen niet kon bezoeken! Toch verkrijgt Zwarte Piet het niet over zijn hart om juf Janna in de zak te steken, want daar is ze uiteindelijk veel te lief voor.
Carry Slee debuteerde in 1989 met verhalen over de tweeling Rik en Roosje. Daarbij is Roosje meestal degene die Rik zover krijgt dat hij meewe…Lire la suite
Het is bijna 5 december. Iedereen in de klas is erg onrustig, zelfs juf Janna heeft last van de sinterklaaskoorts. Ze dreigt dat Sinterklaas niet zal komen als de kleuters zo druk blijven doen. Roosje en Rik beramen een plan om de juf aan het schrikken te maken. Stoere Roosje verkleed als Sint en Rik als onwennige Piet komen op school en willen de juf in de zak stoppen en meenemen naar Spanje, maar juf is eigenlijk best lief. De tekst - in twee kolommen gedrukt - laat zich prettig voorlezen. Onder de tekst staat op elke bladzijde een vrolijke kleurenillustraties in de typische Dagmar Stam-stijl. Eigentijds verhaal met populair taalgebruik ("O, o, o, o, o, o, juffie, een klein poepscheterig bangmakerijtje vindt Sinterklaas niet zo erg.") waarin vooral de mondigheid en de zelfstandigheid van de kinderen opvallen. Herkenbaar en luchtig geschreven verhaaltje waaraan in de sinterklaastijd veel behoefte is. Voorlezen vanaf. ca. 4 jaar.

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

 • 2006 : Keep Off de Maria Peters
 • 2008 : Desperate de Dave Schram
 • 2013 : Spijt! de Dave Schram
 • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
 • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

 • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
 • 1989 : Rik en Roosje
 • 1991 : Verdriet met mayonaise
 • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
 • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
 • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions