Livre
Néerlandais

Juf Braaksel en de magische ring

Carry Slee (auteur), Iris Boter (dessinateur)

Juf Braaksel en de magische ring

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Lotte moet, tegen haar zin, haar stiefvader helpen bij het opzetten van zijn bedrijf. En op school zorgt het nieuwe schoolhoofd, de nare juf Brakel, voor veel onrust. Lotte en haar beste vriend Thijs hopen dat de geheime, magische ring van juf Evi voor een oplossing kan zorgen. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Schoolleven
Titre
Juf Braaksel en de magische ring
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Iris Boter
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Carry Slee, © 2018
252 p.
ISBN
9789048843299 (hardback)

Commentaires

Lotte moet, tegen haar zin, haar stiefvader Fred helpen bij het opzetten van zijn bedrijf. Ze durft haar beste vriend Thijs daarover niets te vertellen, anders krijgt ze nog meer problemen. Op school zorgt het nieuwe schoolhoofd, juf Brakel, voor veel onrust bij groep zes. Of kan juf Evi met haar magische ring voor een oplossing zorgen? Carry Slee heeft ruim vijftig kinderboeken geschreven, waarvan er veel de Prijs van de Nederlandse Kinderjury of de Prijs van de Jonge Jury hebben gekregen. Dit verhaal zit goed in elkaar en bevat alle ingrediënten voor een prima leesboek: schoolleven, vriendschap en spanning. Het contrast tussen juf Brakel en juf Evi – waarbij de eerste doet denken aan juffrouw Bulstronk uit ‘Matilda’ en de tweede aan juf Engel, of aan juf Josje met haar magische krachten uit ‘Superjuffie’ – is lekker vet (evenals de titel). De saamhorigheid in de klas en de humoristische acties van klasgenoten Bram en Daan zorgen voor een prettige sfeer. De gewassen pentekeningen van…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions