Livre
Néerlandais

Joël : de enige die precies weet wat er is gebeurd...

Carry Slee (auteur)

Joël : de enige die precies weet wat er is gebeurd...

Public cible:
15 ans et plus
De vier vriendinnen Eva, Luna, Nathalie en Fleur wonen in hetzelfde studentenhuis. Door een noodlottig ongeluk valt Luna uit het raam van haar kamer en is op slag dood. Maar is het wel een ongeluk? Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Joël : de enige die precies weet wat er is gebeurd...
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: FMB, 2011
252 p.
ISBN
9789049924881 (paperback)

Commentaires

Vier Nederlandse meisjes wonen samen in een studentenhuis. Ze zijn jong, mooi en willen vooral van het leven genieten. Maar dan gebeurt plotsklaps een drama. Luna valt uit het raam en sterft. Haar beste vriendin, Eva, heeft het erg moeilijk om dat verlies te verwerken. Ze kan maar niet geloven dat er geen kwade opzet mee gemoeid was. Al snel verdenkt ze de ex-vriend van Luna. Was hij niet de laatste die het meisje gesproken heeft? En waarom steelt hij Luna’s mobiele telefoon? Allemaal vragen die Eva niet opgelost krijgt. Langzaam raakt ze verstrikt in haar verdachtmakingen. Ze merkt niet dat ook haar twee andere vriendinnen verdriet hebben en elk op hun manier een rouwproces doormaken. Bovendien verbergt één van hen een groot geheim. Dat geheim blijkt de sleutel te zijn naar de verklaring voor de dood van Luna.
Met Joël weeft veelschrijfster Carry Slee twee verhaallijnen door elkaar. Dit is geen eenvoudige opgave en ze slaagt er dan ook niet in om een uitgebalanceerde roma…Lire la suite
De vier vriendinnen Eva, Luna, Nathalie en Fleur wonen in hetzelfde studentenhuis. Door een noodlottig ongeluk valt Luna uit het raam van haar kamer en is op slag dood. Maar is het wel een ongeluk? Eva heeft zo haar twijfels. Luna’s ex-vriend Remco gedraagt zich vreemd en liegt tegen haar. Luna’s dood laat Eva niet meer los, terwijl haar vriendinnen des te meer genieten van het leven. Als Eva ook nog anonieme brieven in handen krijgt gericht aan Luna, wordt alles nog veel ingewikkelder. Prettig leesbaar, maar wel voortkabbelend verhaal, waarin veel onderwerpen aan de orde komen zoals rouwverwerking, vriendschap en verliefdheid, maar ook genderkinderen, een onderwerp waar niet veel over geschreven is. Matige uitwerking van de personages en het hoofdthema. Oplettende lezers hebben helaas al gauw door hoe de vork in de steel zit. Desondanks aardig verhaal voor jongeren en Carry Slee-liefhebbers. Met foto-omslag. Vanaf ca. 15 jaar.

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

 • 2006 : Keep Off de Maria Peters
 • 2008 : Desperate de Dave Schram
 • 2013 : Spijt! de Dave Schram
 • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
 • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

 • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
 • 1989 : Rik en Roosje
 • 1991 : Verdriet met mayonaise
 • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
 • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
 • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia