Livre
Néerlandais

Hokus pokus... plas!

Carry Slee (auteur), Harmen Van Straaten (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
De rust van Milan wordt verstoord wanneer de dochter van de vriend van zijn moeder komt logeren en probeert hem bij iedereen zwart te maken. Vanaf ca. 8 jaar.
Sujet supplémentaire
echtscheiding, logeren, verhalen
Titre
Hokus pokus... plas! / Carry Slee ; ill. Harmen van Straaten
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Harmen Van Straaten 1958-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2000
79 p. : ill.
ISBN
90-269-9367-6

Commentaires

Milan zorgt goed voor de hond Kazan van de oude mevrouw Roos. Thuis verandert er zeer veel voor Milan als de dochter van zijn moeders vriend komt logeren. Zij krijgt de mooie zolderkamer. Ze is bovendien zéér jaloers en doortrapt gemeen. Op alle manieren probeert ze haar vader weer thuis te krijgen, weg van Milan. Dit gaat ten koste van alles: Milan dreigt zijn vriendenclubje kwijt te raken én de hond Kazan; bovendien is zijn moeder boos op hem en vertrouwt hem niet meer. Gelukkig doorziet Milan het meisje op tijd en door een list valt ze door de mand. Een verhaal dat leest als een trein; voor alle problemen is er wel een oplossing die zeer voorspelbaar is. Het boek heeft weinig diepgang, maar zal grote groepen kinderen boeien. Het taalgebruik is eenvoudig en populair: veel spreektaal. De tekeningen zijn schetsmatig, pentekeningen met aquarel, en passen bij de tekst. De bladspiegel is royaal; groot lettertype. De omslagtekening typeert de inhoud goed en past in een serie. Om zelf te l…Lire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions