Livre
Néerlandais

Het geheim van Puck, troubles met mijn vader en desperate verliefd... op de verkeerde!

Carry Slee (auteur), Kristel Steenbergen (dessinateur)

Het geheim van Puck, troubles met mijn vader en desperate verliefd... op de verkeerde!

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Britt doet auditie voor een film, heeft ruzie met haar vriendin Noah, weet niet of ze nog wel verliefd is op Dennis en haar vader gaat naar Japan verhuizen. Het leven van Britt is weer ingewikkeld. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Het geheim van Puck, troubles met mijn vader en desperate verliefd... op de verkeerde!
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Kristel Steenbergen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Carry Slee, 2008
192 p. : ill.
ISBN
9789049923563

Commentaires

Het geheim van Puck, troubles met mijn vader en desperate verliefd... op de verkeerde! is het tweede boek over Britt, een jonge meid die geconfronteerd wordt met de nodige uitdagingen. In het eerste deel (Een hysterische moeder, ruzie met iedereen en vriendje afgepikt, CRS, 2008) lazen we over de scheiding van Britts ouders, de kennismaking met hun nieuwe partners en het feit dat Britt verliefd werd op het vriendje van haar beste vriendin, Noah. In deel twee kan Britt het ondertussen prima vinden met de nieuwe vriendin van haar vader, Yahima, en is de relatie tussen haar moeder en haar meest ergerlijke leerkracht, Blok Geitensok, gelukkig afgelopen. De ruzie met Noah is echter nog steeds bezig, en wordt telkens opnieuw opgestookt door Noahs nieuwe vriendin Sanne. Gelukkig heeft Britt een nieuwe beste vriendin, Puck. Zij start een nieuwe band op, Crazy Ontbijtkoek, en wil gitarist Dennis koppelen aan Britt. Britt kan Dave, het ex-vriendje van Noah, met wie ze stiekem gezo…Lire la suite
Britt maakt veel mee in haar leven: leuke dingen, spannende dingen, maar ook vervelende dingen. Zo doet ze auditie voor de vrouwelijke hoofdrol in de film 'Rogiers vlucht'. Haar ex-vriendje Dave doet echter auditie voor de mannelijke hoofdrol. Voelt ze eigenlijk nog iets voor hem? Is ze wel echt verliefd op haar huidige vriendje Dennis? Daarnaast heeft Britt ruzie met haar vriendin Noah, ontdekt ze dat haar hartsvriendin Puck een geheim achterhoudt en is ze razend op haar moeder, omdat die een relatie begint met een leraar van school. Vervolgens komt ook haar vader met slecht nieuws: hij gaat met zijn nieuwe vriendin Yahima naar Japan verhuizen. Tweede deel uit de serie 'Dat heb ik weer!'* Prettig leesbaar, niet-afgerond verhaal, waarin diverse verhaallijnen door elkaar heen lopen en waarin veel problemen aan de orde komen. Hier en daar een beetje te veel, waardoor niet alles even goed is uitgewerkt; slechte karaktertekening van de personages. Met diverse testjes. Zie ook www.dathebikLire la suite

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia