Livre
Néerlandais

Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love

Carry Slee (auteur), Kristel Steenbergen (dessinateur)

Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Britt (ik-figuur) heeft het weer druk. Ze geeft zich op voor een tv-special om een nieuwe vriend voor haar moeder te vinden en samen met haar vriendinnen wil ze hun band Crazy Ontbijtkoek laten doorbreken. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Een chille clip, vet irri ouders en Puck is in love
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Kristel Steenbergen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: CRS, 2011
199 p. : ill.
ISBN
9789049924591 (hardback)

Commentaires

Een aantal maanden uit het roerige leven van de 14-jarige Britt (ik-figuur) waarin ze zich o.a. opgeeft voor een tv-special om een nieuwe vriend voor haar moeder te vinden. Samen met haar vriendinnen probeert ze de band Crazy Ontbijtkoek door te laten breken en vriendje Dave zoent met een ander. Gelukkig heeft ze haar vriendinnen nog. Onafhankelijk te lezen vierde deel uit de serie 'Dat heb ik weer'*, wederom vol met de beroemde Britt-testjes. Een luchtig verhaal vol soapachtige elementen, misverstanden en losse verhaaleindjes, met veel dialoog in een vlotte vertelstijl. Eigentijds taalgebruik (met herkenbare woorden voor de doelgroep als loser, irri, etc). Britts blog en Hyves-berichten staan op een grijze achtergrond in een ander lettertype, met leuke zwart-wittekeningetjes erbij. Zie ook www.dathebikweer.com. Heerlijk meidenboek dat verslonden zal worden door meiden vanaf ca. 11 jaar.

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

  • 2006 : Keep Off de Maria Peters
  • 2008 : Desperate de Dave Schram
  • 2013 : Spijt! de Dave Schram
  • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
  • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

  • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
  • 1989 : Rik en Roosje
  • 1991 : Verdriet met mayonaise
  • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
  • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
  • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia