Livre
Néerlandais

Brainwash

Carry Slee (auteur)
Public cible:
15 ans et plus
Genre:
De zussen Naomi en Elise en hun buurjongen Jelle lijden alledrie onder traumatische gebeurtenissen uit hun verleden. Als Elise niet kan functioneren in haar nieuwe baan, vlucht ze in een sekte. Vanaf ca. 15 jaar.
Sujet
Liefde, Sekten
Titre
Brainwash
Auteur
Carry Slee
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Carry Slee, 2012
288 p.
ISBN
9789049925826 (paperback)

Commentaires

De zussen Naomi en Elise, opgegroeid op het platteland, gaan samen in Amsterdam wonen. Naomi valt daar als een blok voor buurjongen Jelle. Alledrie lijden ze onder traumatische gebeurtenissen uit hun verleden. Jelle is als kind verwaarloosd en lijdt daardoor aan een hevige vorm van faalangst. Noami verloor haar grote liefde door een ongeluk en Elise werd seksueel misbruikt. Elise, die door haar jeugdtrauma niet kan functioneren in haar nieuwe baan, vlucht in een sekte. Jelle, die iets voor de verdrietige Naomi wil doen, probeert Elise eruit te redden, maar raakt ook onder de indruk van de rust en de sfeer binnen de sekte. Een karakteristiek boek voor deze auteur, met problemen uit de dagelijkse realiteit. De identificatiemogelijkheden zijn ook hier weer heel sterk. Een prettig leesbaar verhaal in vlotte stijl geschreven, afwisselend verteld vanuit het perspectief van de drie hoofdpersonen. De spanning wordt goed opgebouwd. De afloop is helaas wat abrupt en voorspelbaar. Een leuk spann…Lire la suite

Brainwash

'Brainwash' is een boek dat rond drie jonge volwassenen draait: Elise, Naomi en Jelle. Elise en Naomi wonen in het huis naast dat van Jelle. Jelle leert hen kennen tijdens hun verhuizing en tijdens de housewarming start hij een relatie met Naomi. Naomi is de vrolijkste van de twee. Jelle begrijpt niet dat hij zo’n leuk meisje kan krijgen, want zelf is hij een vat vol complexen.
Ook Elise heeft al veel meegemaakt in haar leven en deze problemen nooit verwerkt. Dat zorgt ervoor dat ze het erg moeilijk krijgt wanneer ze gepromoveerd wordt op haar werk en hierdoor nauw moet samen werken met haar baas. Enkel in het weekend lijkt ze rust te vinden op de boerderij van haar ouders. Tot ze Rafaël ontmoet. Rafaël stelt haar voor aan de volgers van Jonathan, een sekte in Amsterdam. Elise vindt hier de rust die ze zoekt en besluit te breken met haar familie.
Naomi is hier natuurlijk het hart van in. Ze heeft altijd zoveel zorg voor haar zus willen dragen en nu is ze haar kwijt. Net zo…Lire la suite

À propos de Carry Slee

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

 • 2006 : Keep Off de Maria Peters
 • 2008 : Desperate de Dave Schram
 • 2013 : Spijt! de Dave Schram
 • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
 • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

 • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
 • 1989 : Rik en Roosje
 • 1991 : Verdriet met mayonaise
 • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
 • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
 • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia