Livre
Néerlandais

Botsing met Zwarte Piet

Carry Slee (auteur), Philip Hopman (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Het bezoek van Sinterklaas aan de kleuterklas brengt heel wat spanning met zich mee. Prentvertelling met vlotte tekeningen in kleur en veel tekst. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet supplémentaire
SIN, schoolleven, pesten, sint
Titre
Botsing met Zwarte Piet
Auteur
Carry Slee
Dessinateur
Philip Hopman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: CRS, 2007
35 p. : ill.
ISBN
9789049922689

Commentaires

Op weg naar school botst Timo tegen Zwarte Piet, hij schrikt zo hevig dat hij in zijn broek doet... Anouk is een nieuw meisje in Timo's klas, dat voortdurend de show steelt en Timo op alle mogelijke manieren uitsluit. Zo maakt ze hem niet alleen belachelijk omwille van zijn natte broek, maar Timo krijgt ook overal de schuld van, hij mag niet meewerken aan de tekening voor de Sint enz.

Anouk gaat zelfs zo ver dat ze appelsap op het stoeltje van Timo giet, zodat hij wéér een natte broek zou hebben. Als juf Margot erachter komt, is ze heel erg boos. De volgende dag komt Sint op bezoek en hij geeft Anouk dezelfde behandeling als degene die ze aan hun eigen Jokpiet hebben gegeven: ondersteboven vasthouden aan de enkels en schudden tot alle leugens eruit vallen. Omdat ieder kind al eens jokt, wil de hele klas best wel eens ondersteboven geschud worden. Alles wordt bijgelegd en Anouk belooft zich nooit meer zo slecht te gedragen.

Botsing met Zwarte Piet is een leuk Sint…Lire la suite
Kleuter Timo plast nog wel eens in zijn broek als hij schrikt of bang is. Anouk, het nieuwe meisje in de klas, pest hem daarmee en weet in een handomdraai de klasgenootjes zo te intimideren, dat ook zij niet meer met 'stinkpiespot' Timo durven te spelen. Anouk gaat erg ver in haar pesterijen, maar gelukkig hebben Timo's moeder en de juf haar snel door. Dit alles speelt rond de verjaardag van Sinterklaas, wat in de klas ook voor de nodige beroering zorgt. De gebeurtenissen zijn herkenbaar en met gevoel voor de doelgroep uitgewerkt. De spetterende illustraties in kleur geven het verhaal iets extra's. Oblong formaat met tweekolommendruk op gekleurde pagina's; de tekst is vormgegeven rondom de illustraties. Een fijn sinterklaasverhaal in de vorm van een prentvertelling, voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

À propos de Carry Slee

CC BY-SA 3.0 - Image by Roy van Ingen

Carry Slee, de son vrai nom Carolina Sofia Slee, née le 1er juillet 1949 à Amsterdam, est une écrivaine, femme de lettres, scénariste et chanteuse néerlandaise.

Filmographie

Scénariste

 • 2006 : Keep Off de Maria Peters
 • 2008 : Desperate de Dave Schram
 • 2013 : Spijt! de Dave Schram
 • 2014 : Painkillers de Tessa Schram
 • 2016 : Kappen! de Tessa Schram

Bibliographie

 • 1989 : Morgen mag ik in het diepe...
 • 1989 : Rik en Roosje
 • 1991 : Verdriet met mayonaise
 • 1992 : Jan und die Hackfleischbande
 • 1993 : Lekker weertje koekepeertje
 • 1993 : Confetti confl…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions