Livre
Néerlandais

Een schildpad huilt maar één traan

Carol Campbell (auteur), Rob Van der Veer (traducteur)
Een jong meisje van het Zuid-Afrikaanse karretjevolk kent de wijshden van haar volk en dat tekent haar levenspad en de vriendschappen die ze sluit, vriendschappen die haar leven een dramatische wending zullen geven.
Titre
Een schildpad huilt maar één traan
Auteur
Carol Campbell
Traducteur
Rob Van der Veer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The turtoise cried its only tear
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij Mozaiek, © 2020
207 p.
ISBN
9789023959465 (paperback)

Commentaires

Terwijl Siena rennend de weg aflegt naar de enige echt veilige plaats die ze ooit heeft gekend, wordt haar verhaal verteld: hoe een dramatische gebeurtenis uit haar jeugd uiteindelijk leidde tot de reden die haar nu doet vluchten, bedekt met het bloed van de man die haar dwong tot iets verschrikkelijks. Siena is van het Zuid-Afrikaanse karretjevolk, dat in armoede rondzwerft zonder vaste woonplaats. Ze kent de wetten van de natuur en de wijsheden van haar volk, ook over de wijze schildpad die slechts één traan huilt als hij sterft, een traan die zij heeft gezien. Maar het is de vriendschap met Boetie en Krekel die beslissend is in haar leven. Dit is een hartverscheurend verhaal over kanten van het menselijk bestaan die we liever niet zien. Goed vertaald coming of age verhaal. De Zuid-Afrikaanse auteur (1968) leefde en werkte jarenlang in de Karoo, het gebied waar de ‘Karretjiemense’ in uitzichtloosheid en armoede leven. Met haar kennis en liefde voor dit gebied en de bewoners geeft zi…Lire la suite

À propos de Carol Campbell

Carol Campbell, née le 27 mai 1966 à Munich en Allemagne, est une actrice, mannequin, animatrice et coach de yoga afro-allemande.

Biographie

Enfance et études

Campbell est la fille d'un agent de casting et maquilleuse allemande et d'un musicien de jazz afro-américain de New York.

Elle a étudié le théâtre, le chant, la danse et la présentation à Berlin (où elle a déménagé avec sa mère à l'âge de cinq ans) et à Los Angeles. Aujourd'hui, elle vit à Berlin. Campbell est également polyglotte, elle parle l'allemand, l'anglais, et le français.

Carrière

Après ses débuts au Deutsche Oper Berlin (Tanztheater) en 1985, elle s'installe à Paris en 1987 et travaille jusqu'en 1989 comme danseuse soliste au Lido et en 1990 au Moulin Rouge en tant que meneuse de …En lire plus sur Wikipedia