Livre
Néerlandais

Help, ik krijg geen lucht! : astma en ademhaling

Carol Ballard (auteur)

Help, ik krijg geen lucht! : astma en ademhaling

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Wat gebeurt er bij het in- en uitademen en hoe werken de longen? Allerlei vragen over de ademhaling en wat er fout kan gaan, worden beantwoord. Met praktische tips en kleurenfoto's, ook dwarsdoorsnedes. Vanaf ca. 10 jaar.
Sujet
Astma, Ademhaling
Titre
Help, ik krijg geen lucht! : astma en ademhaling
Auteur
Carol Ballard
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
What is an asthma attack?
Édition
1
Éditeur
Leidschendam: NBD Biblion, 2013
32 p. : ill.
ISBN
9789462020153 (hardback)

Commentaires

De serie ‘Mijn lichaam’* geeft een duidelijk beeld van de opbouw en werking van belangrijke systemen van het menselijk lichaam. Dit deel belicht het ademhalingsstelsel. In korte hoofdstukken van een dubbele pagina wordt helder uiteengezet wat er gebeurt bij het in- en uitademen, waarom dit gebeurt en hoe de longen functioneren. Aan de hand van dwarsdoorsneden in kleur wordt de werking van de ademhalingsorganen in beeld gebracht. Kleurenfoto’s van o.a. uitvergrote weefsels laten belangrijke details zien. Verder is er een hoofdstuk over astma, de longcapaciteit, ademen in rust en beweging, hoesten en verslikken, wat er gebeurt als je praat – met mooie kleurenfoto’s van de stembanden – en ademen in extreme omstandigheden. Tot slot een aantal praktische tips en een paginagrote tekening van het ademhalingsstelsel. Het taalgebruik is bondig, zakelijk en direct. De teksten zijn prettig leesbaar, gedrukt in een grote letter met een ruime interlinie. Inhoudsopgave, verklarende woordenlijst, ve…Lire la suite

À propos de Carol Ballard

Carroll Ballard est un réalisateur américain, né le 14 octobre 1937 à Los Angeles.

Filmographie

  • 1979 : L'Étalon noir (The Black Stallion)
  • 1983 : Un homme parmi les loups (Never Cry Wolf)
  • 1986 : Nutcracker: The Motion Picture (en)
  • 1992 : Wind
  • 1996 : L'Envolée sauvage (Fly Away Home ; Le Premier Envol au Canada)
  • 2005 : Duma (en)

Liens externes